STATSBUDSJETTET 2019

Nå får du studielån for å ta lastebil-lappen

- Landet trenger 15 000 nye lastebilsjåfører, nå gjør vi det enklere å rekruttere flere, sier samferdselsminister Jon Georg Dale.

STATSRÅDBESØK: Samferdselsminister Jon Georg Dale hilser på framtidige lastebilsjåfører, fra venstre Thomas Jenssen (15), Marius Rivin (15) og Daud Younis (17) under lærlingedagen for transport og logistikk. Video: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I statsbudsjettet, som legges fram 8. oktober, foreslår regjeringen å innføre støtterett i Lånekassen til unge og voksne som ønsker å ta lastebilsertifikat.

- Transportbransjen anslår at de trenger 15 000 nye ansatte fram til 2030. Vi vet at dette er en næring der du kan kvalifisere deg gjennom å ta sertifikatet, sier samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp).

- Det er kostbart og har vært vanskelig å få finansiert hvis du ikke allerede har en arbeidsgiver. Når vi nå fullfinansierer lastebilutdanningen gjennom Lånekassa også for voksne, bidrar vi til at folk som står utenfor arbeidslivet enkelt kan kvalifisere seg til en jobb. Det er et viktig grep for transportbransjen og et viktig grep for å få folk i arbeid, sier Dale.

Private lån

Samferdselsministeren poengterer at de som har villet kvalifisere seg til å bli lastebilsjåfører, har måttet ta opp dyre private lån, gjerne uten pant.

- Når de nå kan låne gjennom Lånekassa, demper det den økonomiske risikoen for folk. Dermed åpner det muligheten for langt flere, sier Jon Georg Dale.

Frp-statsråden opplyser at unge som ønsker å ta lastebilutdanning, kan kvalifisere til Lånekassas stipendordning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer