Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå får du vite det når toget ditt er forsinket

I dag blir bare forsinkelse ved siste stasjon gjort kjent.

FORSINKELSER: Slik kan det se ut når et tog er forsinket. I et brev til Jernbaneverket, som fører statistikken over forsinkelser, ber nå Samferdselsdepartementet om at måling av forsinkelser også underveis på strekningene blir innført. Foto: Erik Johansen/Scanpix
FORSINKELSER: Slik kan det se ut når et tog er forsinket. I et brev til Jernbaneverket, som fører statistikken over forsinkelser, ber nå Samferdselsdepartementet om at måling av forsinkelser også underveis på strekningene blir innført. Foto: Erik Johansen/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Samferdselsdepartementet ønsker at passasjerene skal få vite hvor mye togene er forsinket underveis på turen. I dag blir bare eventuell forsinkelse ved endestasjon offentliggjort.

Det betyr at det sjelden blir kjent hvor mye togene er forsinket til Oslo, fordi turen ofte går videre etter hovedstaden.

- Knutepunktene på en strekning kan være like viktige som endestasjonene, og da er det vel så viktig at passasjerene kommer punktlig dit. Dette gjelder for eksempel mange av pendlertogene rundt Oslo, og for InterCity-togene som går gjennom Oslo, sier avdelingsdirektør Fredrik Birkheim Arnesen i Samferdsels- departementet til Aftenposten.

I et brev til Jernbaneverket, som fører statistikken, ber departementet om at praksisen blir endret og at måling av forsinkelser også underveis på strekningene blir innført.

Birkheim Arnesen tror endringen kan føre til at togselskapene skjerper seg for å være presise også underveis på reisen.

Leder Willy Frantzen i Pendlerforeningen i Follo og Østfold er opptatt av hvor mange passasjerer som rammes av forsinkelsene.

- Det er i rushtiden togforsinkelsene kommer, og vi har ingen forståelse for at man teller tog klokken 1 om natten på samme måte som man teller tog klokken 16 på ettermiddagen, sier han.

Jernbaneverket måler allerede i dag punktligheten underveis på togreisene, men målingene blir ikke offentliggjort.

Muligheten er der. Vi har ikke noe problem med å være åpne. Spørsmålet er om dette gir oss god hjelp i arbeidet med bedre punktlighet. Man kan jo også drukne i datamengder, sier kommunikasjonsdirektør Svein Horrisland i Jernbaneverket.

NSB stiller seg positive til å gjøre punktligheten underveis på reisene kjent.


(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media