Innføres til høsten

Nå får elevene gyldig fravær

Slipper å skulke skolen for å ta glattkjøring og langkjøring.

GLEDER SEG: Ungdomsparti-toppene gleder seg på vegne av elevene som fra neste skoleår får gyldig fravær for å ta den obligatoriske delen av kjøreopplæringen, fra venstre Sondre Hansmark (UV), Sandra Bruflot (UH), Martine Tønnessen (KrFU) og Tomas Børresen (FpU). Til høyre trafikklærer Anders Skaarer. Foto: Gunnar Ringheim / Dagbladet
GLEDER SEG: Ungdomsparti-toppene gleder seg på vegne av elevene som fra neste skoleår får gyldig fravær for å ta den obligatoriske delen av kjøreopplæringen, fra venstre Sondre Hansmark (UV), Sandra Bruflot (UH), Martine Tønnessen (KrFU) og Tomas Børresen (FpU). Til høyre trafikklærer Anders Skaarer. Foto: Gunnar Ringheim / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kunnskapsdepartementet foreslår at elever på videregående skal slippe fravær for den obligatoriske delen av kjøreopplæringen.

I et forslag til forskriftsendringer som i dag sendes ut på høring fra departementet heter det at «Departementets forslag er begrenset til å gjøre unntak for fravær for 4 timer sikkerhetskurs på bane (trinn 3), samt del 2 og 3 (totalt 9 timer) av sikkerhetskurs på veg (trinn 4). Også reisevei vil som hovedregel kunne anses som del av det dokumenterte fraværet.»

- Enklere for elevene

- Det er bra at regjeringen følger opp Granavolden-plattformen, der det var enighet om at fravær grunnet obligatoriske timer for trafikkopplæring skal unntas fra fraværsgrensen, sier Sandra Bruflot, leder i Unge Høyre.

Hun mener det nå vil bli enklere for elevene å få tatt lappen uten å måtte pådra seg ugyldig fravær.

- Førerkortet er viktig, ikke minst for ungdom ute i distriktene. Alle bor ikke i byen, påpeker Bruflot.

Innføres i august

Hun får støtte av Tomas Børresen, sentralstyremedlem i FpU.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer