Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Nå får familien ei grav å gå til

Det er en preget stemning på Kiwis hovedkontor.

FUNNET DØD: Kiwi-sjef Per Erik Burud har vært savnet siden en båtulykke på Tjøme forrige onsdag. I går kveld ble han funnet. Foto: Norgesgruppen / Scanpix
FUNNET DØD: Kiwi-sjef Per Erik Burud har vært savnet siden en båtulykke på Tjøme forrige onsdag. I går kveld ble han funnet. Foto: Norgesgruppen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var Kiwi-gründeren Per-Erik Burud som ble funnet død i sjøen utenfor Tjøme i går kveld.

- På bakgrunn av syning av liket av noen som kjenner ham og andre kjennetegn kan vi nå konkludere med at det var Burud vi fant i går, sier politiinspektør Ole Bjørn Sakrisvold til Dagbladet.

Sorg og lettelse Burud ble funnet i 22-tida i går kveld, i sjøen ved Pieskjær-Kariskjær, som ligger like ved der rib-en til Burud forliste natt til onsdag i forrige uke.

- Det var med stor sorg vi mottok dette budskapet tidligere i dag, men det er også med lettelse at vi nå vet at han er funnet, sier sikkerhetssjef Andreas Wormdal i Kiwi til Dagbladet.

- Våre tanker går til de som sto han nærmest, og ikke minst familien, sier Wormdal videre.

Han forteller at det er en svært preget stemning på Kiwis hovedkontorer nå.

- Det er et tungt budskap som har kommet, men det er som sagt også med lettelse. Vi tenker nå at de har en grav å gå til, noe som er viktig for de som sto han nærmest.

- Tilleggsbelastning Det var fire personer involvert i ulykken. Én person, Asbjørn Aasheim, klarte å komme seg på land.

Kona Anita Burud og venninna Anne-Lene Novak Aasheim ble funnet i vannet. De ble fløyet til sykehus, men livet sto ikke til å redde.

Kiwi-gründeren har vært savnet siden ulykken.

I Norgesgruppen er de lettet over at han nå endelig er funnet.

- Det har vært en tilleggsbelastning i denne tragedien at han ikke har blitt funnet, og vi er selvfølgelig lettet over at han nå er funnet. Nå skal vi informere alle butikkene og alle de ansatte og så får vi ta det praktiske etter hvert, sier Kine Søyland, informasjonssjef i Norgesgruppen til Dagbladet.

PREGET: Det var en preget stemning i Kiwi-hovedkvarteret da de fikk budskapet om at det var Per-Erik Burud som ble funnet død i går kveld. Her fra da det ble kjent at han var antatt omkommet for en uke siden. Foto: Nils J. Maudal / Dagbladet
PREGET: Det var en preget stemning i Kiwi-hovedkvarteret da de fikk budskapet om at det var Per-Erik Burud som ble funnet død i går kveld. Her fra da det ble kjent at han var antatt omkommet for en uke siden. Foto: Nils J. Maudal / Dagbladet Vis mer