Nå får hele verden høre at Listhaug «kan legge seg»

- Hææ? Skriver hele verden om oss nå?!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Pikekoret IVAR, som i sin sang «Norge trenger bonden» tar et kraftig landbruksoppgjør med landbruksminister Sylvia Listhaug, får nå internasjonal oppmerksomhet for sin Youtube-hit.

- Økonomer som vil ta over gårdene våres, de kan ikke høste, mangler hår på brøstet. Leve bonden. Listhaug du kan legge deg, synger  pikekoret i forkant av årets landbruksoppgjør.

174 000 visninger Youtube-vidoen har i skrivende stund over 174 000 visninger, og har nå nådd hele verden.

Fredag skriver BBC om det de kaller en overraskende Youtube-hit på sine nettsider. Også vietnamesiske Than Nien skriver om jentene som har danset og sunget seg inn i hjertene til verdens bønder. Brasilianske medier har også kastet seg på landbrukstrenden.

- Hææ?! Musikkvideoen ble laget i forbindelse med en studentrevy ved Norges miljø- og biovitenskaplige universitet, og jentene bak høygaflene hadde aldri forventet så stor oppmerksomhet.

Gina Marie Qvale, som er en av låtskriverne, er selv bonde og er oppvokst på Horgen gård i Akershus hvor musikkvideoen er spilt inn.

Når Dagbladet ringer henne for å fortelle om den internasjonale oppmerksomheten, reagerer hun med et jubelskrik.

- Hææ?! Skriver hele verden om oss nå?! Det hadde jeg aldri trodd, sier Qvale som nå deltar i en korkonkurranse i Krakow sammen med resten av pikene i IVAR.

Hun har snakket med BBC, men forstod ikke da at hele verden ville skrive om videoen.

Ikke et politisk kor Pikekoret skal faktisk ikke synge «Norge trenger bonden», men hvem vet nå. Kanskje publikummet nå krever å høre den internasjonale hiten.

- Det er helt absurd dette her. Det er selvfølgelig veldig positivt at budskapet vårt får internasjonal oppmerksomhet, sier Qvale, som var med å skrive sangen om at Listhaug bør legge seg.

- Vi har jo vært klare på at Pikekoret IVAR ikke er et politisk kor, men jeg personlig, som selv er bonde, synes dette er veldig gøy! sier Qvale.