KLIMAVANDRING: Kronprinsesse Mette-Marit er miljøengasjert, og i helga deltok hun på en vandring for miljøet sammen med kronprinsesse Victoria. Men én time på luksusyachten hvor kronprinsparet ferierte i sommer, tilsvarer bilforbruket til en småbarnsfamilie i ett år. Foto: CharterWorld / NTB Scanpix
KLIMAVANDRING: Kronprinsesse Mette-Marit er miljøengasjert, og i helga deltok hun på en vandring for miljøet sammen med kronprinsesse Victoria. Men én time på luksusyachten hvor kronprinsparet ferierte i sommer, tilsvarer bilforbruket til en småbarnsfamilie i ett år. Foto: CharterWorld / NTB ScanpixVis mer

Nå får kronprinsparet klimakjeft

Et par timers seilas om bord luksus-yachten hvor kronprinsfamilien ferierte i sommer, tilsvarer klimagassutslippet til en personbil i løpet av ett år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): På lørdag deltok kronprinsesse Mette-Marit på klimapilegrimsvandring fra Østlandet til Sverige, en miljøvandring arrangert av kirker og trossamfunn verden over.

Foran en rekke blitzende kameraer, overrakte hun «stafettpinnen», en flaske med vann fra alle etappene klimapilegrimene har tilbakelagt, til svenske kronprinsesse Victoria.

Bare to og en halv uke tidligere ble kronprinsfamilien avbildet i helt andre omgivelser - om bord den luksuriøse yachten «Mia Elise», hvor de ferierte i etterkant av bryllupet til prinsesse Carolines yngste sønn, Pierre Casiraghi fra Monaco.

En ferietur som er blitt svært omstridt etter at den ble avdekket av Se og Hør, på grunn av Slottets manglende åpenhet om hvem som betalte for yachten, som koster rundt to millioner kroner i uka å leie.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn