- Nå får vi 2000 mer å rutte med i måneden

Glade juleshoppere etter massivt rentekutt.

GLADNYHET: Marius Bratterud (34), Lena Bakke (33) og Philip (8 mnd.) var svært fornøyde med rentenyheten på vei ut fra shopping på Steen & Strøm i Oslo.
GLADNYHET: Marius Bratterud (34), Lena Bakke (33) og Philip (8 mnd.) var svært fornøyde med rentenyheten på vei ut fra shopping på Steen & Strøm i Oslo. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Sentralbanksjef Svein Gjedrem satte ned styringsrenta med hele 1,75 prosentpoeng i dag, like mye som hans svenske kollega satte ned med for to uker siden.

Samtidig signaliserer Norges Bank at styringsrenta framover bør ligge et sted mellom 2 og 3 prosentpoeng, og åpner dermed for ytterligere kutt.

- Utgjør et par tusen kronerPå kjøpesenteret Steen & Strøm midt i Oslo gikk juleshoppingen i høygir også før Gjedrems massive rentekutt ble kjent blant de hektiske handlende, men smilene ble litt større da Dagbladet.no kom med rentenytt.- Det er i hvert fall bra å ha når januarsalget begynner, sier Marius Bratterud (34) da han  og Lena Bakke (33) fikk nyheten om sentralbanksjefens førjulsgave.

- Han der synes det er bra med mer penger, sier Bakke og peker på åtte måneder gamle Philip.

Tobarnsfamilien er kunder i Storebrand og har et større lån som omfatter både hus og bil, og vil definitivt merke 1,75 prosentpoengs nedgang om banken følger etter.- Det utgjør trolig rundt to tusen kroner i måneden for oss, det er jo betydelig. Min bank var jo ikke først med å sette ned renta forrige gang, men gjorde et bra kutt da det først kom, sier Bratterud.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer