Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Nå får vi jo vilt fremmede voldsmenn inn i stua vår»

DARBU (Dagbladet): - Jeg ble skjelven da jeg hørte at to overfallsmenn med pistol og slagvåpen hadde tatt seg inn i huset til datteren og svigersønnen min. Liv kunne jo gått tapt. Jeg har bestandig syntes det har vært trygt å bo her på Darbu, men nå tror jeg det er best å låse dørene, sier Kjellaug Ruud (81).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rømling trolig bevæpnet

Det var Kjellaug Ruuds datter og svigersønn som eide huset som ble hjemsøkt av brutale ransmenn seint lørdag kveld i Darbu mellom Kongsberg og Hokksund.

Ruuds datter og svigersønn hadde en fredelig familiemiddag. De hadde fått besøk av svigersønnens søster og hennes mann og en onkel og tante i 80-årene. Det var da det skjedde.
Dramaet er som hentet ut av amerikansk voldsfilm:
To maskerte personer bevæpnet med pistol og brekkjern tar seg inn i eneboligen og brutalt holder de vertskapet og gjestene som gisler, samtidig som de gjennomsøker boligen etter penger.

- Det var så rolig her

- Den ene av dem slo etter svigersønnen min med brekkjernet, men han fikk heldigvis dukket unna, slik at overfallsmannen traff pianoet, forteller Kjellaug.
Hun frykter at det ikke er så trygt å bo i den vesle bygda lenger. Hun har dekket på i stua til journalistene, og serverer nytrukket kaffe og bakst av flere slag.

- Her på Darbu har det bestandig vært så rolig. Jeg har følkehøyskolen her på andre siden av veien - jeg har aldri opplevd at det har vært problemer med de som kommer derfra, heller. Men nå får vi jo vilt fremmede voldsmenn inn i stua vår.

Redd for de nærmeste

- Jeg snakket med datteren min i morges, og det virket som om de alle tok det med fatning. Jeg vet at de har fått hjelp til å komme over det verste sjokket, men nå må de sitte i avhør, sier Kjellaug.

- Jeg blir så redd for dem jeg er glad i, liv kunne jo så lett gå tapt når overfallsmennene er så brutale, sier hun lavmælt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media