Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Nå får vi tenke ut hvordan vi skal fortsette å ta vare på hverandre

Stolt og rørt rektor etter at 11 år gammel savnet elev ble funnet.

 IMPONERT OVER LETEAKSJON:  Rektor Åge Ryghseter er veldig glad for at den ferske eleven ved skolen kom til rette etter 14 timer. Foto: hjemmeside Krokstad skole.
IMPONERT OVER LETEAKSJON: Rektor Åge Ryghseter er veldig glad for at den ferske eleven ved skolen kom til rette etter 14 timer. Foto: hjemmeside Krokstad skole. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rektor på skolen til den 11 år gamle jenta som var savnet i Nedre Eiker i 14 timer onsdag, satt hjemme ved kjøkkenbordet seint på kvelden og tenkte på hvordan han skal forberede lærerkolleger og de 530 elevene ved Krokstad skole torsdag morgen om hva som hadde skjedd med den savnede jenta.

- Først og fremst er jeg veldig glad for at hun kom til rette i god behold. Politiet har fortalt meg kort at det var en familiefar som tok vare på henne ved bensinstasjonen på Bragernes i Drammen, og ringte dem ved 22-tiden.

- Og så er jeg både imponert og rørt over den måten lokalmiljøet og letemannskaper forøvrig har stilt opp for henne og alle oss andre, sier rektor Åge Ryghseter ved Krokstad skole til Dagbladet.

Den 11 år gamle jenta kom aleine til Drammensdistriktet og fosterforeldre som liten.

Ny familie - ny skole
For noen måneder siden flyttet hun til ny fosterfamilie, ny skole og nytt miljø.

Fosterforeldrene så hun gikk av gårde til skolen som vanlig med sekk på ryggen og svømmetøy. Skoledagen skulle starte med svømmetime i Eknes svømmehall noen minutters gåtur unna. Hun kom ikke dit, og heller ikke til den neste timen på skolen, som bare ligger noen hundre meter fra svømmehallen.

Da hun heller ikke dukket opp hjemme hos familien etter skoleslutt, ble det satt i gang en storstilt leteaksjon.

Lette gjennom hele skolen
- Vi trodde ikke hun var på skolen, men for sikkerhets skyld saumfarte to lærere her hver eneste rom på de 6 000 kvadratmetrene vi har her på skolen. Nå får vi tenke ut hvordan vi alle skal fortsette å ta vare på hverandre her, liten som stor, sier en glad og rørt rektor.

Jenta hadde ikke med seg mobiltelefon da hun dro hjemmefra, og hun var kledd for en innedag på skolen.

Det er meldt tre-fire minusgrader i jentas nærområde i natt, og letemannskap og pårørende var ekstra glad for at jenta kom til rette på Esso-stasjonen på Bragernes før det ble natt.