Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå flåtter Mitt seg i valgkampen

- «Massiv epidemi» truer.

LOVER TILTAK: Den tidligere Massachusetts-guvernøren og hans visepresidentkandidat Paul Ryan kommer med løfter om at de skal bekjempe spredningen lymes sykdom gjennom å bedre samarbeidet mellom ulike etater, og ikke minst bidra til økt bevissthet om sykdommen. Foto: AFP / NTB Scanpix.
LOVER TILTAK: Den tidligere Massachusetts-guvernøren og hans visepresidentkandidat Paul Ryan kommer med løfter om at de skal bekjempe spredningen lymes sykdom gjennom å bedre samarbeidet mellom ulike etater, og ikke minst bidra til økt bevissthet om sykdommen. Foto: AFP / NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mitt Romneys valgkampbudskap til velgerne i Virginia har stort sett dreid seg om hvordan han skal få økonomien på fote igjen og kutte i offentlige utgifter.

I forrige uke fikk imidlertid flere velgere en noe mer overraskende brosjyre i posten med Mitt Romney som avsender.

Massiv epidemi Der grep den republikanske presidentkandidaten fatt i en politisk sak man kanskje ikke vanligvis forbinder med valgskred: Flåttsykdommen Lyme borreliose eller lymes sykdom. I brosjyren omtaler Romney sykdommen som «en massiv epidemi som truer Virginia».

Den tidligere Massachusetts-guvernøren og hans visepresidentkandidat Paul Ryan kommer med løfter om at de skal bekjempe spredningen av sykdommen gjennom å bedre samarbeidet mellom ulike etater, og ikke minst bidra til økt bevissthet om sykdommen.

Skreddersyr Men selv om Romneys siste valgkampframstøt kan virke underlig, illustrerer den i virkeligheten hvor viktig det er for presidentkandidatene å nå velgerne i den viktige vippestaten.

Ifølge siste måling er Romney i tet med snaue 48,4 prosent av oppslutningen, mens Barack Obama følger like i hælene med 45,4 prosent.
 
- Det er hyperlokalt valg i en av de mest avgjørende statene i dette landet, sier Peter Snyder, som leder Romneys valgkampmaskineri i Virginia.

- Ja, Mitt Romney stiller som presidentkandidat, men vi prøver å vinne dette valget gjennom å være på grasrotnivå og skreddersy budskapet, sier Snyder.

Syrlig kritikk Men ifølge tallene er det færre enn 1000 rapporterte tilfeller av lymes sykdom på årsbasis i Virginia — en stat med åtte millioner innbyggere.

-Ser ut til at Mitt Romney endelig holder sitt løfte om å være spesifikk og rett på sak, kommenterer Lis Smith, Obamas talskvinne, syrlig på Twitter. Men Romney har også tidligere brukt den flåttbårne sykdommen som et politisk virkemiddel.

I august sendte han brev til kongressrepresentantene Frank Wolf og Chris Smith der han roste dem for deres innsats mot sykdommen og lovet bidra selv.

-Det er helt åpenbart at sykdommen er i ferd med å spre seg over hele landet. Mer må gjøres. Og som president lover jeg å sørge for at det vies mer oppmerksomhet til denne viktige saken.