Nå flørter Donald Trump med Ku Klux Klan. Og har fått dårlig hukommelse

Vet han virkelig ikke hvem dette er?

KLANSLEDER: David Duke, «Grand Wizard of the Knights of the Ku Klux Klan», gjør seg klar til å gå i tog i New Orleans. Arkivfoto: NTB scanpix
KLANSLEDER: David Duke, «Grand Wizard of the Knights of the Ku Klux Klan», gjør seg klar til å gå i tog i New Orleans. Arkivfoto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Med utspill som å nekte samtlige av verdens muslimer adgang til USA, og bygge en enorm mur langs grensa til Mexico for å holde asylsøkere ute, har Donald Trump flørtet som en brisen fjortenåring med folket på ytterste høyre fløy.

Det har vekket oppmerksomheten til David Duke, tidligere leder for Ku Klux Klan og en av USAs mest kjente hvit makt-aktivister. Duke erklærte denne uka at han offisielt gir sin støtte til at Donald Trump blir USAs neste president. CNN spurte Trump om hvordan han ser på den uvanlige støtteerklæringen, fra en mann som de aller, aller fleste seriøse politikere vil sky som pesten.

Men ikke Donald Trump.

- Du må forstå at jeg ikke aner noen ting om David Duke. Jeg vet ikke hva du snakker om - jeg kan ingenting om hvit makt-grupper eller hvit makt-forkjempere. Har han erklært støtte til meg, eller hva er det som skjer? Jeg vet ingen ting verken om David Duke eller hvit makt-grupperinger.

- Vil du ta avstand fra hvit makt-aktivister som dette?

- Jeg må se på den aktuelle gruppa, jeg vet ikke hvilken gruppe du snakker om. Du får meg ikke til å ta avstand fra ei gruppe jeg ikke vet noe om. Jeg må se hva det er snakk om først, svarte Trump, og fortsatte:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer