Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå flørter plutselig partiledelsen med Trump

Mer spiselig enn Cruz.

BLIR MER SPISELIG: Donald Trump (69). Foto: David Becker / Reuters / NTB scanpix
BLIR MER SPISELIG: Donald Trump (69). Foto: David Becker / Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Donald Trump (69) har dominert på meningsmålingene blant de republikanske presidentkandidatene i over et halvt år, og ledelsen hans ser bare ut til å øke.

Flere ganger har det blitt hevdet at støtten hans på et eller annet tidspunkt vil smuldre hen, og anerkjente eksperter som Nate Silver har hevdet at han har små sjanser til å faktisk bli republikansk presidentkandidat.

En av årsakene til den tidvis manglende troen på Trumps vinnersjanser er at han er angivelig er blitt sett på som en nærmest uspiselig kandidat i partiledelsen, og det ble antatt at mer etablerte kandidater som Jeb Bush eller Marco Rubio ville ta over scenen.

- Pragmatisk Men nå begynner ledende stemmer i partiet å snakke varmere om 69-åringen, som aldri har vært folkevalgt, skriver både Washington Post og BBC.

- Uansett hva slags problem du måtte ha med Trump, så er han pragmatisk nok til å få noe gjort, sier kongressmedlem Peter King til Washington Post.

Han peker på at Trump ser ut til å være den eneste som kan slå Texas-senator Ted Cruz, som ligger på andre plass på meningsmålingene.

Også Mitch McConnell, republikanernes majoritetsleder i Senatet, skal ha møtt Trump til samtaler.

BBC USA-korrespondent Jon Sobel beskriver situasjonen i de etablerte delene av partiet slik:

- De har funnet ut at de kan leve med Trump, men ikke med Cruz. Trump vil inngå avtaler og kompromisser, mens Cruz ikke vil gjøre det.

«Riktig personlighet» Cruz er i likhet med Trump heller ikke populær i partiledelsen, men der Cruz ble kjent som «shutdown-generalen» som nekter å inngå kompromisser, blir Trump nå altså vurdert som en mer fleksibel kandidat, noe også Hilde Restad, ekspert på amerikansk politikk og førsteamanuensis ved Bjørknes høyskole, nylig påpekte overfor Dagbladet.

Tidligere presidentkandidat Bob Dole (92) sa også tidligere denne uka til New York Times at Trump har «riktig personlighet» for å kunne bli president, og hevdet samtidig at partiet ville lide store tap i Kongressen hvis Cruz ble valgt.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media