Nå flykter medlemmene fra MDG

Flere enn én av ti medlemmer i Miljøpartiet De Grønne (MDG) har forlatt partiet det siste året, viser nye tall. Det er første gang på ti år medlemmer flykter fra MDG.

MISTER FOLK: Partiet til Lan Marie Nguyen Berg og Rasmus Hansson går tilbake i antall medlemmer. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
MISTER FOLK: Partiet til Lan Marie Nguyen Berg og Rasmus Hansson går tilbake i antall medlemmer. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fra 2007 til 2015 vokste partiet fra 270 til 8.432 betalende medlemmer, men i 2016 mistet MDG nesten tusen medlemmer, skriver Nationen.

Årsakene er sammensatt, sier Hilde Opoku, varaordfører i Trondheim og tidligere nasjonal talsperson for MDG.

- Mange har meldt seg inn fra ulike ståsted – fra Rødt til Frp. Det er ikke sikkert de har funnet sin plass i partiet. Vi har vokst fra en håndfull til omkring 300 folkevalgte, som var målet vårt. At det kommer en nedgang etter en slik vekst, er ikke unaturlig, sier Opoku.

Mandag skrev Dagbladet at også Venstre opplever medlemsflukt, og partiet har nå i overkant av 8.000 partimedlemmer. Hovedbildet er at politiske partier mister medlemmer, ifølge professor Anders Todal Jenssen ved NTNU.

- Et medlemstall på opp mot ti tusen er ikke dårlig for et parti som ligger i størrelsesordenen to-tre prosent av opinionen, sier han om MDG.

Partisekretær i MDG, Lars Gaupset, sier følgende om medlemsflukten.

- Vi har gjennomført to fantastiske valg. Det er nettopp i valg at vi som oftest får en tilstrømning av nye medlemmer. Allikevel, et medlemstall på ca 7500 medlemmer er det beste utgangspunktet De Grønne noengang har hatt før en valgkamp, og er svært lovende for vårt mål om å bryte sperregrensen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer