Nå flyr ingen flyselskaper over Øst-Ukraina

Tomt luftrom over Ukraina i dagene etter at Malaysia Airlines MH17 ble skutt ned.

FLYTRAFIKK: Denne grafikken fra Flightradar24.com viste flytrafikken i Europa like før klokka 18 i dag. Den viser et helt tomt luftrom over Øst-Ukraina. Skjermdump Flightradar24.com
FLYTRAFIKK: Denne grafikken fra Flightradar24.com viste flytrafikken i Europa like før klokka 18 i dag. Den viser et helt tomt luftrom over Øst-Ukraina. Skjermdump Flightradar24.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Malaysia Airlines har mottatt kritikk etter at de fløy over det som er et aktivt konfliktområde i Ukraina. De var derimot ikke det eneste flyselskapet som tok i bruk dette luftrommet over Øst-Ukraina.

Lufthansa, Thai Airways og KLM skal også ha flydd over samme region mens andre flyselskaper, som Air France og British Airways, på sin side har unngått Øst-Ukraina ved å fly i en slags bue rundt.

På pressekonferansen til Malaysia Airlines i går fikk Malaysias statsminister Najib Razak spørsmål om hvorfor flyselskapet fløy over et aktivt konfliktområdet.

- Flyets rute ble erklært trygt av Den internasjonale organisasjonen for sivil luftfart. International Air Transportation Association har også opplyst om at luftrommet flyet befant seg i ikke var nedlagt noen restriksjoner, sa Razak ifølge The Telegraph.

- Jeg synes det er ganske oppsiktsvekkende at et sivilt flyselskap la en «flight-plan» over et område som dette, sa tidligere viseformann Robert Francis i den amerikanske havarikommisjonen NTSB i går.

Luftrommet over Øst-Ukraina ble på kvelden torsdag stengt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer