Tok ut millioner i lønn og utbytte fra barnehagen.

Nå føler foreldrene seg lurt

Foreldrene trodde barnehagen hadde dårlig råd, men i virkeligheten hadde den skyhøye overskudd. Nå starter kommunen tilsyn.

REAGERER: Foreldrene Silje Ottestad, Ingvild Carstens og Ole Ørjan Hilden har alle hatt, eller har barn i barnehagen. De reagerer på at ikke mer av pengene barnehagen har fått i offentlig støtte og foreldrebetaling brukes på barna. Foto: Carina Johansen
REAGERER: Foreldrene Silje Ottestad, Ingvild Carstens og Ole Ørjan Hilden har alle hatt, eller har barn i barnehagen. De reagerer på at ikke mer av pengene barnehagen har fått i offentlig støtte og foreldrebetaling brukes på barna. Foto: Carina Johansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg har alltid bare trodd at barnehagen har dårlig råd. Samtidig har de fantastiske ansatte, så jeg har tenkt, ja, ja.

- Man føler seg så lurt. Jeg har betalt penger for min datter, hvorfor kommer de ikke henne til gode. I stedet er pengene gått til utbytte.

Foreldrerådsrepresentanten setter ord på det mange av foreldrene føler.

Ved 100-meterskogen barnehage i I idylliske Røyken reagerte foreldrene på det de opplever som mangelfull bemanning og knapphet på en rekke områder. Da de gikk gjennom årsregnskapene fikk de sjokk.

For samtidig som de hadde vært med på det de mener er i overkant omfattende dugnader og betalt 15 kroner per pølse på barnas avslutningsfest, har styrer i barnehager, som også er eier sammen med sin mann, tatt ut årlige utbytter fra barnehagen i tillegg til lønn. Til sammen har det blitt millioner.

2,5 millioner i 2016

I toppåret 2016 var utbyttet på 1,8 millioner. Samtidig har styreren hatt lønn på nær 700 000 kroner, slik at samlet utbetaling ble nesten 2,5 millioner.

Inntektene til barnehagen samme år var på 11 millioner kroner og besto utelukkende av offentlig støtte og foreldrenes betaling.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer