Nå forlates han av sin «yppige sykepleier»

Ukrainske Galyna Kolotnytska drar hjem.

VIL HJEM: Muammar Kadhafis sykepleier Galyna Kolotnytska vil hjem til Ukraina.
VIL HJEM: Muammar Kadhafis sykepleier Galyna Kolotnytska vil hjem til Ukraina.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Muammar Kadhafi blir tilsynelatende forlatt av enda en nær alliert. Hans ukrainske sykepleier Galyna Kolotnytska sier hun nå er på vei hjemover.  

Diktatorens sykepleier ble kjent over hele verden da Wikileaks offentliggjorde sine lekkasjer fra den amerikanske utenrikstjenesten.

Her beskriver en amerikansk diplomet henne som en «yppig blondinne» som «er med Kadhafi overalt».

I går ringte hun familien i Kiev og fortalte at hun hadde planer om å dra hjem til Ukraina, forteller datteren til den ukrainske avisa Segodnya. 

- Mamma tok kontakt i går. Hun sa at hun var i Tripoli. Hun snakket med rolig stemme, ba oss ikke bekymre oss og sa at hun snart ville være hjemme, sier datteren Tetyana Kolotnytska.

Sjokkert over volden Ifølge Wikileaks-lekkasjene viste amerikansk etterretning at diktatoren var svært avhengig av Kolotnytska, som har vært i Libya i ni år.

Enkelte kilder sa også at de to hadde et forhold.  

Sykepleieren reiser hjem fordi hun er sjokkert over volden i Tripoli, ifølge datteren.

Ifølge FNs generalsekretær Ban Ki-moon er over 1 000 mennesker drept i opprøret i Libya, mens landets tidligere viseambassadør til FN har sagt at flere tusen er drept.

Demonstrasjonene forsetter Demonstrasjonene forsetter i Libya. Iføge Al Jazeera vil Kadhafi trolig snart bare ha makt i hovedstaden.

Libyas tidligere justisminister sier han har ledet arbeidet med å danne en interimsregjering i byen Benghazi, melder avisen Quryna. Mustafa Mohamed Abud Ajleil sier landet står forent, og at hovedstaden er Tripoli. - Kadhafi bærer alene ansvaret for forbrytelsene som er begått i landet, sier han til den privateide avisen Quryna. Justisministeren gikk tidligere i februar av i protest mot at «myndighetene har brukt vold mot demonstranter».