Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå forsvinner tommelen fra Facebook

Facebook gir tommel ned til den velkjente liker-knappen.

 TOMMEL NED:  Like-knappen på Facebook skal endres for å integreres mer med delefunksjonen. Foto: AFP PHOTO / ROBYN BECK
TOMMEL NED: Like-knappen på Facebook skal endres for å integreres mer med delefunksjonen. Foto: AFP PHOTO / ROBYN BECK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Du leste det her først: Facebooks liker-tommel forsvinner.

Og i stedet får vi en blå knapp med, hold deg fast, en «f» på.

Det melder Facebook-utvikler Ray C. HE på selskapets utviklingsblogg.

Tommel ned For Facebook er jo ikke lenger bare på Facebook: De er overalt. Tommelen er overalt, og du kan like og dele fra alle slags nettsider. Og det er her endringen skjer. Nå skal delefunksjonen og likefunksjonen integreres mer, og det krever også et nytt design, skriver Facebook-utvikleren.

Altså blir det nå tommel ned til vår velkjente tommel opp-knapp.

Siden 2010 har den velkjente knappen vært en viktig del av Facebook-konseptet, og ifølge selskapet selv blir tommelen sett over 22 milliarder ganger daglig på mer enn 7.5 millioner nettsider.

Det nye designet rulles ut om noen uker, og som med de fleste Facebook-oppdateringer, får du det enten du vil ha det eller ikke.

Og for de som kanskje har ønsket seg en tommel ned-knapp, så virker den fjernere enn noensinne.

Patentkonflikt Og apropos liker-knappen: Facebook har i år fått et søksmål mot seg, nettopp på grunn av den knappen vi alle «liker».

Det nederlandske sosiale nettverkselskapet Rembrandt social media har nemlig gått til sak mot Facebook, ifølge Daily News

Anklagene er at den nederlandske programmereren Johannes Hozef Evardus van Der Meer patenterte ideen om en «liker»-funksjon og en «dele»-funksjon allerede i 1998, seks år før Mark Zuckerberg lanserte Facebook. Rembrandt social media tok over patenten da van Der Meer døde i 2004.

Og nå raser saken i retten i Virginia. Rembrandts advokat sier overfor New York Daily News at «liker» er en svært viktig funksjon i sosiale medier. Han mener også at Facebook nå skylder Rembrandt media en hel del penger på bakgrunn av inntektene Facebook har hatt som følge av knappen.

 NYE KNAPPER:   Ironisk nok har Facebook selv inkludert en tommel i bildet på den nye posten hvor de annonserer at tommelen forsvinner. Foto: Faksimile
NYE KNAPPER: Ironisk nok har Facebook selv inkludert en tommel i bildet på den nye posten hvor de annonserer at tommelen forsvinner. Foto: Faksimile Vis mer