Nå forteller hasjkongens bankmann om de hemmelige handlene i Sveits

Håndterte flere av hasjkongens millioner.

LUKSUSBILER: Den norsk-sveitsiske finansmannen Hans-Olav Eldring hjalp den selverklærte hasjkongen Gjermund Erik Cappelen med å vaske penger i Sveits, gjennom sin stilling hos forvaltningsselskapet Profilgest. Cappelen tjente pengene på luksusbiler, sier Eldring. Foto: Privat
LUKSUSBILER: Den norsk-sveitsiske finansmannen Hans-Olav Eldring hjalp den selverklærte hasjkongen Gjermund Erik Cappelen med å vaske penger i Sveits, gjennom sin stilling hos forvaltningsselskapet Profilgest. Cappelen tjente pengene på luksusbiler, sier Eldring. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Som rullet opp i flere artikler både i Dagbladet og Dagens Næringsliv er norsk-sveitsiske Hans-Olav Eldring mannen som hjalp den selverklærte hasjkongen Gjermund Erik Cappelen med å vaske penger i Sveits, gjennom sin stilling hos forvaltningsselskapet Profilgest.

Overfor Dagbladet har han framholdt at han gjennomførte en transaksjon for Cappelen - da de møttes på Gardermoen i 2008 og Eldring fikk 1,5 millioner kroner. Nå redegjør Eldring for kontakten med Cappelen.

- Jeg beklager om jeg uttrykt meg uklart. Når jeg snakker om et engangstilfelle, så mener jeg hele den isolerte affæren med Cappelen. Jeg møtte mannen i alt fire ganger i løpet av 2007 og 2008. To av møtene fant sted i Genève og to i Oslo. Dette var svært korte møter, på det meste 15-20 minutter. Dette er altså en person jeg har hatt svært lite med å gjøre, skriver Eldring til Dagbladet.

- Ubetydelig kunde - Jeg ser at både Dagbladet og Dagens Næringsliv prøver å gjøre Cappelen til en sentral figur i mitt liv. Det er en helt feil fremstilling. Cappelen var en liten og ubetydelig kunde for Profilgest og slett ingen «venn» av meg. Jeg har ikke engang spist lunsj eller middag med denne personen, skriver Eldring nå. - Totalt har Profilgest håndtert i alt mellom tre og fire millioner kroner for Cappelen. Husker jeg riktig, var 1,5 millioner kroner i den omtalte kontantdelen og det resterende beløpet var overføring fra en konto han hadde i en stor bank i Sveits. At han allerede var kunde hos en stor sveitsisk bank,  gjorde at vi i Profilgest følte oss trygge på at Cappelen var seriøs og at ting var i orden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer