Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå fungerer nettbanken igjen

Etter en hel formiddag ute av drift, fungerer nå BankID som normalt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet:) BankID er oppe og går igjen, etter at systemet har vært nede i hele formiddag.

Hele 2,5 millioner nordmenn fikk ikke logge seg på nettbanken.

- Skal ikke skje - Systemet er nå oppe og går som normalt. Vi har ikke helt klart å finne selve feilen, men vi har isolert den delen vi fikk indikasjoner på at kunne være årsaken til problemene, sier kommunikasjonssjef i BankID Norge, Mona Strøm Arnøy til Dagbladet. 

Selv om systemet nå skal fungere fint, er ikke Strøm Arnøy fornøyd med det hun beskriver som en ekstraordinær hendelse. 

- Vi har en stabilitet opp mot hundre på systemene våre, så dette er ikke en normal hendelse, sier hun og forsikrer forbrukerne om at det ikke skal skje igjen.

Lengste tjenesteavbrudd - Akkurat nå jobber vi med å analysere systemet for å finne den eksakte feilen, og jobbe med å forsikre oss om at dette ikke skjer igjen, sier hun. 

BankID er en elektronisk legitimasjon for sikker identifisering og signering på nettet, og brukes blant annet av nettbanker og offentlige, elektroniske tjenester i hele Norge.

Siden 6.30-tiden onsdag morgen og fram til rundt klokken 12 hadde BankID problemer, og dagens tjenesteavbrudd er det lengste noensinne.