PÅ VEI PÅ BYEN: Øyvind Arntzen, talsmann for Hog Riders Bergen, sier de ble nødt til å gå på byen i Bergen for å feire 10årsjubileet da politiet stengte klubblokalene deres tidligere i kveld. Opptrinnet vakte oppmerksomhet blant feststemte bergensere på Bryggen i Bergen lørdag kveld. Foto: Ösur Oddson / Hog Riders
PÅ VEI PÅ BYEN: Øyvind Arntzen, talsmann for Hog Riders Bergen, sier de ble nødt til å gå på byen i Bergen for å feire 10årsjubileet da politiet stengte klubblokalene deres tidligere i kveld. Opptrinnet vakte oppmerksomhet blant feststemte bergensere på Bryggen i Bergen lørdag kveld. Foto: Ösur Oddson / Hog RidersVis mer

Nå går 150 forbanna MC-menn på byen i Bergen

Politiet kasta dem ut av klubblokalene til Hog Riders tidligere i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet krasja tidligere i dag 10-års jubileet til MC-klubben Hog Riders i Bergen.

- Politiet var der i en aksjon vi hadde rettens kjennelse til i går fredag. Da beslagla vi en del ting. Lørdag hadde vi opplysninger som tilsa at det var ulovlig innført alkohol fra utlandet i lokalene deres. Det har vi indikasjoner på at det var. Vi beslagla også annet, sier politistasjonssjef Tore Salvesen ved Bergen vest politistasjon til Dagbladet.

Politiet mener Hog Riders en kriminell MC-klubb. Hog Riders Bergen støtter Hells Angels og har rundt 20 medlemmer i byen, ifølge politiet.

- Vi har ikke noe i mot deres interesse for motorsykler. Det er deres kriminelle aktiviteter vi reagerer på og er ute etter, sier Salvesen.

- Ikke happy Han legger ikke skjul på at anslaget var en del av den nasjonale strategiplanen om å uroe MC-miljøene for å forebygge kriminalitet og hindre nyrekruttering. Salvesen sier de feirende MC-medlemmene tok møtet med politiet med fatning.

- Men det er klart, ingen liker å bli ransaket og de var ikke spesielt happy, men de oppførte seg eksemplarisk, sier Salvesen.

En person ble pågrepet på stedet siktet for besittelse av narkotika. I tillegg gjorde dykkere fra brannvesenet søk i sjøen utenfor lokalene som ligger vest i Bergen.

Ifølge politiet var det MC-medlemmer fra Hog Riders, Hells Angels og andre klubber fra hele landet til stede på festen. 13 medlemmer fra Danmark og Island kom aldri så langt. De blei stoppa på vei til festen og bortvist fra landet igjen.

- Det er snakk om tidligere straffedømte personer og vi følger en nasjonal strategi om å bortvise dem, sier Salvesen.

- Håpløst Hog Riders sier til Dagbladet at de synes politiaksjonen var underlig.

- Politiet kommer stormende bare for litt brennevin. Jeg synes det er underlig at de bruker ressurser på dette, sier talsmann Øyvind Arntzen i Hog Riders Bergen til Dagbladet.

Han mener det hele var en del av en kampanje mot dem. Han mener de ikke er så kriminelle som politiet påstår.

- Det er bare én løsning på dette. Vi må snakke sammen, men det virker politiet lite villige til, sier Arntzen, som synes situasjonen er håpløs.

Drar på byen Klubblokalene ble i går kveld avstengt av politiet. Da bestemte jubilantene å dra på byen i stedet.

- Vi hadde tenkt til å feire i klubblokalene, men nå drar mellom 100 og 150 menn med MC-vest på byen i Bergen  sentrum i stedet, sa talsmann Arntzen til Dagbladet seint i går kveld.