LANGE KØER: Svært mange står og venter på bagasjen sin på Gardermoen i ettermiddag. Fem av seks bagasjebånd er nede grunnet teknisk svikt. Foto: Eivind Skjervum
LANGE KØER: Svært mange står og venter på bagasjen sin på Gardermoen i ettermiddag. Fem av seks bagasjebånd er nede grunnet teknisk svikt. Foto: Eivind SkjervumVis mer

Nå går alle bagasjebåndene på Gardermoen, men reisende må fremdeles regne med kø

Full stans førte til lange køer i ankomsthall og på innsjekk-området. Reisende kastet bagasje i søpla for å rekke flyavgang. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var full stans på de fleste bagasjebåndene på Oslo lufthavn Gardermoen i ettermiddag og i kveld.

Stansen førte til kaos og timeslange køer i ankomsthallen på Gardermoen, og påvirket også innsjekk-området.

Rundt klokka 19.30 kom meldingen om at alle bagasjebåndene er i gang igjen, men reisende som har ankommet Gardermoen nylig må påregne at bagasjen deres blir utlevert forsinket, ifølge kommunikasjonssjef Joachim Westher Andersen ved Oslo lufthavn Gardermoen.

- Jeg er selv i ankomsthallen nå, og det er mange færre mennesker her nå enn det var for halvannen time siden. Alle båndene har begynt å gå igjen, det er vi fornøyde med. Det er imidlertid svært beklagelig at denne situasjonen har oppstått. Det skal ikke skje, sier Westher Andersen til Dagbladet.

Enkelte reisende hevder overfor Dagbladet å ha ventet så lenge som tre timer på sin bagasje, men Oslo lufthavn Gardermoen har ikke full oversikt over ventetider.

Stanset halv fem

Bagasjebåndkaoset begynte rundt klokka halv fem i ettermiddag da båndene plutselig stoppet. Ifølge Westher Andersen var feilen teknisk.

- Det var en teknisk feil på nødstoppanlegget som var årsaken, sier kommunikasjonssjefen.

- Nå må vi få klarhet i hvorfor dette skjedde, og hva vi kan gjøre for å hindre at det skjer igjen, legger han til.

På spørsmål om hvor ofte det er stans i bagasjebåndene, svarer Westher Andersen:

- Det har skjedd, men ikke ofte.

VENTER: Bildet er tilsendt Dagbladet like over klokka seks i kveld. Foto: Eivind Skjervum
VENTER: Bildet er tilsendt Dagbladet like over klokka seks i kveld. Foto: Eivind Skjervum Vis mer

Kan ha ført til forsinkede avganger

I samme tidsrom som bagasjestansen, var det flere små forsinkelser på flyavganger. Kommunikasjonssjefen kan ikke utelukke at stansen innsjekk-området har ført til forsinkelser på fly.

Reisende Dagbladet snakket med fortalte om passasjerer som kastet bagasje i søpla for å komme seg gjennom sikkerhetskontrollen og inn til flyet i tide.

- Men vi har også hatt et ordentlig lurveleven av et vær. Det kan ha blitt forsinkelser som følge av bagasjestoppen, men det har ikke vært hovedproblemet. Det har vært at folk har blitt stående og vente alt for lenge på å hente bagasjen sin. Jeg skjønner at mange har blitt frustrerte, sier Westher Andersen.

SAS opplyste at feilen på bagasjebåndene i ankomsthallen skapte problemer for innsjekkingen av bagasje for reisende som skal ut fra Gardermoen, og fly tok til dels av uten bagasje, ifølge NRK.

- Det som møtte oss da vi kom var at bagasjebåndet stod. På automat fikk vi sjekket inn, men vi fikk ikke levert bagasjen, der var det litt kaos, forteller Arild Tronslien, som nådde sitt fly til Roma med nød og neppe som følge av kaoset.

Bilder fra flyplassen viser store mengder passasjerer som står i ring rundt bagasjebånd som ikke rikker seg av flekken.

MANGE PÅ VENT: De venter og venter, men foreløpig får svært få bagasjen sin på Gardermoens ankomsthall fra utlandet. Foto: Eivind Skjervum
MANGE PÅ VENT: De venter og venter, men foreløpig får svært få bagasjen sin på Gardermoens ankomsthall fra utlandet. Foto: Eivind Skjervum Vis mer