Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå går amerikanerne etter den arresterte kartelltoppens kone

Har fryst midlene og svartelistet selskapet hennes.

GÅR ETTER KONA: Amerikanske myndigheter går etter den pågrepne kartell-lederens kone, slik oversikten viser. Foto: treasury.gov
GÅR ETTER KONA: Amerikanske myndigheter går etter den pågrepne kartell-lederens kone, slik oversikten viser. Foto: treasury.gov Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I håp om å ta knekken på det mektige narkokartellet Los Zetas har amerikanske myndigheter nå gått etter kona til en fengslet kartelltop, melder nyhetsbyrået Reuters.

Finansdepartementet i USA opplyser at de har fryst midlene og svartelistet firmaet til Juanita del Carmen Rios, kona til Los Zetas-lederen Miguel Angel Trevino - med kallenavn Z-40.

Beryktet og ettersøkt Trevino var blant Mexicos mest beryktede og ettersøkte narkokonger fram til han ble pågrepet i en stor militær aksjon i juli i fjor. Pågripelsen ble sett på som en av de viktigste seierne for president Enrique Peña Nieto i den såkalte «krigen mot narkotika», etter at han ble innsatt som president i desember i 2012.

Trevino har et rykte på seg for å være ekstremt voldelig. Hans mest kjente drapsmetode har fått tilnavnet «guiso», som betyr «stuing», og skal gå ut på å plassere ofrene i tønner med bensin før han tenner på, og dermed brenner ofrene levende.

Amerikanske myndigheter mener sanksjonene mot hans kone kan gi kartellet store utfordringer med både narkosmugling og hvitvasking av penger.

Drev falskt importselskap Offisielt skal selskapet hennes, Distribuidora e Importadora de Productos Medicos del Norte, ha drevet med import og salg av legemidler. Amerikanske myndigheter mener det hele var en «front» for kriminell aktivitet.

- Dette er med på å svekke og til slutt ta knekken på den finansielle infrastrukturen til dette hensynsløse kartellet, sier Adam Szubin ved det amerikanske finansdepartementet til Reuters.

PÅGREPET: Los Zetas-lederen Miguel Angel Trevino ble pågrepet i juli i fjor. Foto: NTB Scanpix
PÅGREPET: Los Zetas-lederen Miguel Angel Trevino ble pågrepet i juli i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!