Disse tiltakene revurderes

Nå går det mot ny gjenåpningsfest

Det ser ut til at man både i Oslo og nasjonalt vil vurdere å iverksette videre gjenåpning neste uke. Både byrådslederen, helseministeren og helsemyndighetene er optimistiske.

IKKE OVER: Coronapandemien er ikke over ennå, sier direktør i Folkehelseinstituttet Camilla Stoltenberg. Reporter: Frode Andresen. Video: Edward Stenlund Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For to uker siden tok både Norge og Oslo betydelige skritt mot et mer åpent samfunn. Nå ser det ut til at det kan skje igjen. Byrådsleder Raymond Johansen håper på å ta et jafs, mens helseminister Bent Høie bekrefter at det går mot en ny vurdering.

- Videre gjenåpning får vi komme tilbake til. Men som statsministeren har sagt: 17. juni er det tre uker siden trinn to ble iverksatt, og rundt omkring det tidspunktet vil vi vurdere å gå over til trinn tre, sier Høie til Dagbladet og fortsetter:

- Det er utviklingen som bestemmer om vi kan ta det neste trinnet, og vi ønsker ikke å ha strengere råd og regler enn det som er nødvendig.

Tiltakene

Blant annet vil man ta i bruk coronapasset innenlands, for eksempel ved større arrangementer, cruisereiser eller pakkereiser, i trinn tre av den nasjonale gjenåpningsplanen. Dette lover Høie at regjeringen vil informere om i løpet av neste uke.

I tillegg vil regjeringen åpne mer for breddeidrett og kultur- og fritidsaktiviteter i trinn tre. Regjeringen vil også oppheve den tidsbegrensede skjenkestoppen for serveringssteder, som betyr at man nasjonalt muligens kan ha åpent etter midnatt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer