Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå går det mot riksrett for Clinton

NEW YORK (Dagbladet): Mens bombene regner over Irak, vil flertallet i Representantenes hus i dag kreve at de militære styrkenes øverste leder - president Clinton - skal avsettes. Og i morgen sørger republikanerne for at Clinton blir stilt for riksrett i Senatet. Først tar de Saddam, så tar de Bill.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Angrepet på Irak, som Clintons argeste motstandere kaller «Operasjon Monica», har ikke utsatt avgjørelsen om riksrett med mer enn ett døgn. I går ble det klart at de 435 medlemmene i Representantenes hus møtes i dag klokka 10 (amerikansk tid) for å avgjøre om Clinton skal anklages for å ha løyet under ed og stilles for riksrett.

Galt, galt, galt

- Vi skal sitte på Capitol Hill og diskutere om presidenten og lederen for våre militære styrker skal stilles for riksrett. Dette skal skje mens våre unge menn og kvinner, våre sønner og døtre, er i livsfare i Midtøsten. Det er galt, galt, galt, skrek minoritetsleder Dick Gephardt fra Capitols trapper i går.
Clintons argeste motstandere beskylder presidenten for å sette menneskeliv i fare for å redde sitt eget politiske liv ved å angripe Irak. De samme personene er ellers blant de mest bombekåte i USA.

Stor støtte

Ultrakonservative republikanere, som Jesse Helms og Newt Gingrich, støtter derimot bombingen. Senatets majoritetsleder Trent Lott forsøkte å stamme seg ut av sin oppsiktsvekkende uttalelse onsdag, om at han ikke støttet angrepet mot Irak.

Samtidig ga han klar beskjed om at det ikke vil komme på tale med noe alternativ til riksrett i Senatet. Det er dårlige nyheter for Clinton. Og de fleste regner med at det blir flertall for riksrett etter at de mange tvilerne har vitnet sitt ja foran mikrofoner.

Skal fullføre
Kongressen har nesten enstemmig støttet angrepet på Irak. Ferske meningsmålinger viser at 75 prosent av amerikanerne støtter angrepet på Irak.

- Jeg skal fullføre det jeg mener er avgjørende for å beskytte USAs og verdens folk, så får republikanerne gjøre sin jobb. Jeg ga Saddam Hussein en siste sjanse 14. november, sa Clinton i går.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media