Nye demonstrasjoner i Irak:

Nå går rasende irakere ut i gatene

Det er portforbud, internettet stenges og titusenvis av rasende irakere protesterer mot myndighetene over hele landet. Minst ni skal være drept.

KREVER ENDRING: En av de mange tusen demonstrantene i hovedstaden Bagdad. Men de siste dagene har det vært voldsomme demonstrasjoner i en rekke byer i landet. Minst ni personer skal være drept. Demonstrantene raser over høy arbeidsledighet, korrupsjon og dårlige tjenester. Foto: Thaier al-Sudani / Reuters / Scanpix
KREVER ENDRING: En av de mange tusen demonstrantene i hovedstaden Bagdad. Men de siste dagene har det vært voldsomme demonstrasjoner i en rekke byer i landet. Minst ni personer skal være drept. Demonstrantene raser over høy arbeidsledighet, korrupsjon og dårlige tjenester. Foto: Thaier al-Sudani / Reuters / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sinte, frustrerte og arbeidsløse irakere har de siste dagene demonstrert i en rekke byer i landet for å vise sin misnøye over det de ser på som et korrupt og udugelig lederskap.

Over 20 prosent av irakerne er arbeidsledige. Flertallet av disse er unge, ifølge Verdensbanken.

- Korrupsjonen har pågått i 14 år og vi har heller ikke hatt strøm, vann eller andre tjenester. Vi vil ikke ha noe fra de politiske partiene. Gi oss bare et land, vi vil bare ha et land å leve i, sier en av demonstrantene, ifølge The New York Times.

Ni drept

Arbeidsledighet, korrupsjon og mangel på det meste har ført frustrerte folk ut i gatene. Det har ført til voldsomme sammenstøt mellom demonstranter, politi og sikkerhetsstyrker i en rekke byer i landet. Demonstrantene er møtt med tåregass, slag og skudd, melder Al Jazeera.

Bare i den sørlige byen Nasiriya er minst tre demonstranter og én politimann drept i går. Også i hovedstaden Bagdad skal en person være drept og flere hundre skadd. Totalt skal antallet drepte de siste dagene være ni.

Demonstrasjonene er så voldsomme at politiet «mistet kontroll». Da ble landets spesialstyrker satt inn, sier en politikilde til Reuters. Det er nå portforbud i Nasiriya og to andre byer i Sør-Irak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer