360 navn spilt inn til Venstre-toppen

- Nå går vi i dvale

Hele 26 av de 27 som i dag har toppverv i Venstre vil fortsette som tillitsvalgte. I alt teller valgkomiteens kandidatliste 360 navn.

TIDENES ENGASJEMENT: Valgkomiteens leder Per A. Thorbjørnsen forteller om tidenes engasjement i Venstre. Hele 360 navn er spilt inn til de 27 vervene som skal bekles. Video: Jostein Sletten/Mats Rønning Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg tror ikke alle de 360 vil bli partileder, sier en lattermild Venstre-leder Trine Skei Grande til Dagbladet.

På vei ut av et lukket landsstyremøte i et hotell på Fornebu fredag kveld blir hun på nytt spurt om hvordan det er å lede et parti der kravet om fornyelse er det hyppigst gjentatte innspillet til valgkomiteen.

Grande sier hun ikke er overrasket over engasjementet, for spørsmålet om hun er den rette til å lede Venstre har hun fått en rekke ganger. Men når Dagbladet spør om hun selv har oversikten over hvor mange som ønsker å overta jobben hennes, vil hun ikke svare.

- For meg er det fantastisk at dette er et skip ingen vil forlate, sier Grande med henvisning til det store antallet kandidater som nå er spilt inn til ulike posisjoner i Venstres ledelse, sentralstyre og landsstyre.

- Tidenes engasjement

I hotelletasjen over landsstyremøtet satt valgkomiteen samlet til sitt første møte i det som tegner til å bli en langvarig prosess. Først 6. mars har komiteen frist til å avgi sin innstilling.

Flere i partiet frykter at det nå er duket for måneder med åpen kamp om toppvervene i Venstre. Valgkomiteens leder Per A. Thorbjørnsen håper diskusjonene vil holdes internt og maner til ro framover.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer