- Nå gifter jeg meg!

Norges mest markante IT-gründer, Bente Sollid, tapte kampen om toppjobben i Cell Network. Dama som hater å bli nummer to tok ut 26 millioner i aksjegevinst, gifter seg og flytter til Frankrike.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det har vært seks turbo år uten ferie og fritid. Jeg har ikke engang hatt tid til å glede meg over suksessen og framgangen.

Jeg har aldri sagt nei til utfordringer. Nå skal jeg nyte livet, sier hun.

- Du er god for 150 millioner, hvorfor har du holdt ut med 80 timers uker og ikke stukket av før?

- Jeg skjønner at jeg har en enorm frihet. Disse månedene har jeg fått tid til å tenke. Jeg har jo bodd på jobb i tolv år. For første gang siden jeg var 19 år, har jeg tenkt over hva jeg vil med livet mitt utover jobben. Nå vil jeg ha tid med mannen min.

Han heter Jan Aage Hanssen, er 48 år og eiendomsinvestor.

- Jeg vil kjøpe hus i Provence, lære meg fransk og ha tid til å lage maten selv. Jeg vil lese mailen når jeg har lyst, jeg vil være offline. På mange måter har jeg lyktes i å nå målene mine, men som person har jeg gått glipp av mye, sier Sollid, og fortsetter:

- En kan ikke vinne på alle kanter. Jeg har flyttet fra venner, jeg har brutt et langt samboerskap og jeg fikk følelsen av ikke å ha vært tilstrekkelig til stede da broren min døde. Alt er ikke bare jubel.

Hun sitter behersket i blå skjorte, i svart drakt, de smale støvlettene hviler rolig på gulvet i hennes svarte kontor. Kontroll. Hun vet hva hun driver med, men hun har aldri hatt tid til faste aktiviteter utenom jobb - til trening og pianotimer.

- Det er prisen en betaler. Men i forrige uke fant jeg en lapp der noen tilbød pianotimer, den rev jeg av.

tone.ronning@dagbladet.no

STÅR BRUD: Bente Sollid (32) gifter seg lørdag på Mallorca med sin Jan Aage Hanssen(48).