Nå gir mamma Mei Xiang all sin kjærlighet til et kosedyr

Hjerteskjærende scener etter at en liten pandababy døde kun seks dager gammel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Pandaen er en av verdens mest utsatte pattedyr og lever i det fri kun i et lite område i Kina. Dermed er det desto viktigere for artens overlevelse at den elskelige bjørnen kan blomstre og være fruktbare i fangenskap, men det har vist seg å være svært vanskelig for veterinærer og forskere.

Gleden var dermed stor hos National Zoo utenfor Washington DC i forrige uke da Mei Xiang (14) endelig fødte en frisk jentebaby.

Mei Xiang hadde som mange andre pandaer i fangenskap slitt med å bli gravid, men når den store oppgaven endelig havnet i fanget hennes var hun verdens beste mamma.

- Fantastisk mamma - Mei Xiang løfter det lille nøstet med munnen, noe som er helt normalt, og holder henne tett inntil seg. Babyen er aktiv og svarer med klare klynk - to viktige tegn på at den er frisk. Veterinærene forteller at Mei Xiang fortsetter å være en fantastisk mamma. Hun er rask med å vugge og trøste babyen sin, skrev National Zoo på sin Flickr-side i forrige uke.

Men ikke alt var bra med den lille babypandaen, som aldri rakk å få et navn. Kun seks dager etter fødselen la veterinærene som holdt oppsyn med Mei Xiang merke til at mora var svært urolig og utilpass.

Da de kom inn fant de den lille babypandaen på kun 100 gram død i Mei Xiangs armer. Etter å ha distrahert Mei Xiang med honning, klarte veterinærene å lirke den døde pandaen ut av buret.

Søker trøst hos kosedyr Sorgreaksjonen ble også fanget opp på kamera som hele tiden overvåker pandaene i National Zoo og de hjerteskjærende lydene fra Mei Xiang berørte tusenvis av mennesker som hadde fulgt pandaens lange prosess for endelig å få en baby.

GOD MOR: Veterinærene utelukker at Mei Xiang ved et uhell skulle ha forvoldt den lille pandababyen sin skade og omtaler henne som en fantastisk mamma. Her ligger hun og slikker den lille skatte sin ren, tre dager seinere døde den da seks dager gamle jentebabyen.
GOD MOR: Veterinærene utelukker at Mei Xiang ved et uhell skulle ha forvoldt den lille pandababyen sin skade og omtaler henne som en fantastisk mamma. Her ligger hun og slikker den lille skatte sin ren, tre dager seinere døde den da seks dager gamle jentebabyen. Vis mer

Veterinærene forteller at Mei Xiang nå gir all sin kjærlighet til et lite kosedyr, som også tidligere har trøstet henne når hun har vært på sitt mest desperate etter å bli mor.

Dødsårsaken til den lille pandababyen er ennå ikke fastslått, men veterinærene ved National Zoo har funnet at den seks dager gamle pandaen hadde unormalt mye væske i magen og et hardt område på leveren. Veterinærene vil nå samarbeide med kinesiske eksperter for å trekke lærdommer av dødsfallet.