Nå gjelder det å holde kjeft

Tidligere finansminister Jens Stoltenberg (Ap) velger å leve etter mottoet til gamle stats- minister Christian Michelsen (V), «nå gjelder det å holde kjeft», for ikke å skremme spekulantene og svekke tilliten til norsk økonomiytterligere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jens Stoltenberg frykter at sterk kritikk av regjeringen fra hans side, kan bidra til enda høyere renter. - Det er vanskelig å kritisere regjeringen sterkt, fordi det kan bidra til å forverre situasjonen, sier Jens Stoltenberg til Dagbladet. Han er imidlertid sikker på at renta etter hvert vil gå ned, men at det tar noe lengre tid enn han hadde trodd.

- Jeg har sagt at vi vil få lavere rente i trekvart år, nå er det mulig at jeg må si det i trekvart år til, sier Stoltenberg.
Den tidligere finansministeren karakteriserer situasjon i går, hvor krona svekket seg og den såkalte pengemarkedsrenta steg, som alvorlig. Men han vil ikke kommentere om han tror renta vil gå ytterligere opp på kort sikt for deretter å synke.

- Jeg mener at markedet og spekulanter overreagerer. Jeg vil ikke bidra til at denne overreaksjonen forsterkes, sier Stoltenberg, som likevel ikke tror at nordmenn kan vente seg boliglån på under fem prosent igjen.

- Renta vil gå ned, men ikke til europeisk nivå, sier Stoltenberg, som antyder at vi vil komme ned mot seks prosent.