KLARE FOR LUFTANGREP: En opprørssoldat sitter på en luftvernskanon utenfor byen Brega og gjør seg klar for eventuelle luftangrep. Foto: 
Reuters/Goran Tomasevic/Scanpix
KLARE FOR LUFTANGREP: En opprørssoldat sitter på en luftvernskanon utenfor byen Brega og gjør seg klar for eventuelle luftangrep. Foto: Reuters/Goran Tomasevic/Scanpix Vis mer

Nå gjør de seg klare for flyangrep

Opprørerne i oljebyen Brega forbereder seg på flere angrep fra Kadhafis sikkerhetsstyrke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Opprørsstyrkene stålsetter seg i den strategiske oljebyen Brega øst for Tripoli etter at libyske krigsfly gikk til angrep tidligere i dag.

Siden slaget om Benghazi i begynnelsen av revolusjonen i Libya, har Brega vært en av de blodigste slagmarkene mellom Kadhafi-lojale sikkerhetsstyrker og opprørerne som krever oberst Muammar Kadhafis fall.

Kadhafi-nederlag I går morges rykket sikkerhetsstyrkene inn med 50 biler med maskingevær montert på toppen og tok først kontroll over byen, men samme ettermiddag hadde opprørerne klart å ta kontrollen tilbake og drive Kadhafis soldater til et universitet sju kilometer unna.

I morgentimene i dag gikk libyske krigsfly til angrep på demonstrantene.

- Jeg hørte flyet, eksplosjonen og så deretter et krater, sier Mohammed Shibli i Brega til nyhetsbyrået Reuters.

- Mobiliserer til nytt angrep Bomben landet nært universitetets fakultetsbygg for oljeingeniører, rundt to km fra en viktig oljeteriminal.

Ifølge øyenvitner på bakken i Libya samler Kadhafis styrker seg for å gjennomføre nok et angrep mot byen, melder NBC News.

Også leiesoldater skal ha ankommet i biler til området rundt Ras Lanuf for deretter å fortsette til Brega for å ta kontroll over flyplassen i byen.

- Bare for å skremme Kadhafis mest profilerte sønn, Saif al-Islam, benektet bombeangrepene i Brega, og hevdet Kadhafi-styrkene bare hadde vært ute for å skremme opprørerne.

KAMPEN OM LIBYA: Denne grafikken viser opprørernes kamp mot Muammar Kadhafi. Grafikk: Kjell Erik Berg/Dagbladet
KAMPEN OM LIBYA: Denne grafikken viser opprørernes kamp mot Muammar Kadhafi. Grafikk: Kjell Erik Berg/Dagbladet Vis mer

- For det første ble dette bare gjort for å skremme dem til å flykte, skremme dem vekk fra oljen, sier Saif til Sky News.

Den taktikken ser ikke ut til å fungere. Opprørerne har i stedet stålsatt seg for kamp i byen.

GJØR SEG KLARE: Opprørssoldatene i Brega i Libya gjør seg klare for å kjempe mot Kadhafis lojale sikkerhetsstyrker. Foto: AP/Tara Todras-Whitehil/Scanpix
GJØR SEG KLARE: Opprørssoldatene i Brega i Libya gjør seg klare for å kjempe mot Kadhafis lojale sikkerhetsstyrker. Foto: AP/Tara Todras-Whitehil/Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer