Etter russisk invasjon av Ukraina:

Nå gjør norske barer endring

Flere utesteder i landet bytter ut den velkjente cocktailen Moscow Mule.

FJERNER KJENT DRINK: Magnus Lykkelig er en av flere bareiere som tok affære da Russland invaderte Ukraina. Foto: Privat
FJERNER KJENT DRINK: Magnus Lykkelig er en av flere bareiere som tok affære da Russland invaderte Ukraina. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter Russlands invasjon av Ukraina 24. februar, har flere sanksjoner blitt innført mot landet.

Tidligere har vi sett at Vinmonopolet og Kiwi- og Meny-eier Norgesgruppen begge har valgt å fjerne russiske varer fra sitt sortiment.

Også det populære flaskeølet «Kronenbourg 1664 Blanc» trekkes fra Norgesgruppens butikker.

Vodkamerket Stolichnaya, som verken produseres eller selges i Russland, har skiftet navn til Stoli for å støtte Ukraina, ifølge Food & Wine.

Kyiv Mule

Nå begynner barer rundt om i Norge å kvitte seg med navnene Moscow Mule, White Russian og Black Russian, for å vise støtte til det invaderte landet som nå er i full krig.

Daglig leder på Zachariasbryggen i Bergen, Rolf Færøy, sier til Dagbladet at sportsbaren nå bare serverer Kyiv Mule, White Ukrainian og Black Ukrainian.

Færøy, som i helga uttalte seg om navneendringen til Bergensavisen, sier det er viktig å presisere at ingen av de nevnte cocktailene har opphav fra Russland.

- Moscow Mule ble oppfunnet i New York. White Russian har heller ingen opprinnelse i Russland. De har fått navnene fordi en av grunnkomponentene er vodka, forklarer Færøy.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer