Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Nå gleder jeg meg til å sove

Solberg ønsker å tenke framover.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Høyre faller fra 2011-valgets 28 prosent oppslutning til 23,5 prosent, og regjeringskollega Frp faller med 1,1 prosentpoeng til 10,7 prosent ifølge valgprognosene.

En sliten statsminister ankom statsministerboligen klokka 01.15 etter partilederdebatten på Stortinget hvor hun hadde redegjort for et trolig valgnederlag i store deler av landet.

- Det er viktig å bare tenke framover og jobbe for de store sakene vi har, sier hun til Dagbladet.

- Er du spent på de endelige resultatene?

- Ja, det ser veldig tett ut i Oslo, så det er ikke ferdig før det er ferdig talt og ferdig forhandlet. Nå gleder jeg meg til å sove litt, avslutter statsministeren.

Mister Bergen I Bergen, statsministerens hjemby, har de rødgrønne 34 mandater mot de borgerliges 29. Det betyr at det blir et skifte hvis prognosen står seg når alle stemmene er talt opp.

- Noen steder mister vi makt, noen steder får vi makt og andre steder må vi starte forhandlinger. Jeg er helt sikker på at hele Høyre kan si: I'll be back i 2019, sa Solberg på Høyres valgvake, der hun viste til det neste kommunevalget om fire år.

Oslo trolig også tapt I Oslo signaliserer partifellen og ordfører Fabian Stang at han tror han er ferdig som ordfører.

- Men jeg har ikke gitt opp det håpet, og jeg har ikke gitt opp håpet på livet selv om jeg ikke skulle fortsette som ordfører, sier han.

 LAGT SEG FOR Å SOVE:. En sliten og utslått statsminister Erna Solberg kommer sent hjem til statsministerboligen etter partilederdebatten på Stortinget. For Høyre har valget vært et nederlag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
LAGT SEG FOR Å SOVE:. En sliten og utslått statsminister Erna Solberg kommer sent hjem til statsministerboligen etter partilederdebatten på Stortinget. For Høyre har valget vært et nederlag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

- Jeg skal i alle fall sitte i bystyret, og kjempe for eldreomsorg og grønne lunger, akkurat som jeg har gjort i 16 år, fortsetter han.

Høyre og Arbeiderpartiet kjemper en jevn kamp om å være Oslos største parti, og også om det siste mandatet.

Arbeiderpartiet vil ifølge prognosen få 31,8 prosent oppslutning (1,5 prosentpoeng tilbake). Med 20 representanter for Ap, tre hver for SV og Rødt (som begge er over 5 prosent i oppslutning), Høyre får ifølge prognosen også 31,8 prosent av stemmene i Oslo, en tilbakegang på 3,7 prosentpoeng, som gir 19 bystyreplasser.

- De røde og Miljøpartiet De Grønne ser ut til å få flertall. Da vil jeg tro at de fordeler ordføreren seg imellom, sier trolig den avtroppende ordføreren.

Arbeiderpartiet gjør brakvalg Arbeiderpartiet ligger an til å gjøre sitt beste lokalvalg på 28 år.

- Dette er stort. Vi kan bli større enn Høyre og Fremskrittspartiet til sammen i norske kommuner, uttalte Ap-leder Jonas Gahr Støre da han entret talerstolen på Ap's valgvake.

Støre sier Ap også ligger an til å få makten i 17 av 19 fylker, og partilederen begynte umiddelbart sitt frieri til viktige samarbeidspartier.

- Jeg vil hilse våre venner i Senterpartiet, som går fram, og jeg vil hilse til SV som holder stand. Jeg vil også hilse til KrF og Venstre, som vi samarbeider med i mange kommuner. Jeg vil også hilse til Miljøpartiet De Grønne, sa Støre.

- Nå i kveld, kjære venner, skal vi nyte dette resultatet. Nyt en av de store kveldene i historien for vårt flotte parti, avsluttet Støre fra podiet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!