Gull: Prisen er opp åtte prosent på 11 uker.
Gull: Prisen er opp åtte prosent på 11 uker. Vis mer

Nå hamstrer de gull

Stadig flere investorer laster opp med børsnoterte gull- og sølvfond.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Finansavisen): Denne måneden kjøpte investorene børsnoterte gull- og sølvfond for over 3,2 milliarder kroner. Beløpet er det største siden februar, ifølge Bloomberg.

Pessimisme Innskuddene i amerikanske børsnoterte fond med fokus på edle metaller kommer i kjølvannet av en lang periode med pessimisme blant både ekspertene og folk flest. Så sent som i juli dumpet investorene gull- og sølvfond til en verdi av over 13,1 milliarder kroner, slår Finansavisen fast.

Flere får øynene opp for gull Også CME Group, som opererer verdens største gullbørs, melder at flere har fått øynene opp for edle metaller.

- Hittil i år har vi hatt en vekst på over fem prosent i handelen i derivatkontrakter på gull, opplyser talspersonen Harriet Hunnable til Kitco News.

Frykter prisfall Ifølge Finansavisen er ikke alle «bull.» Konsulenten Phillip Klapwijk, som seks ganger er blitt kåret til den som best har forutsett prisene for edle metaller, tror gull- og sølvprisene skal ned i 2016.

Han regner med at førstnevnte vil ligge mellom 1.000 og 1.100 dollar pr. unse, ned fra gårsdagens nivå på rundt 1.167 dollar.

Flere nyheter Sjefanalytiker om boligprisene: - Vi kan godt få et prisfall
Boligkjøperne har blitt mer kresne
Prisene på borettslagsboliger er uendret
- Beste hyttemarked på ti år

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer