DREPT:
Den 5. august 1999 ble 12 år gamle Kristin Juel Johannesen funnet kvalt og drept på Mørk i Larvik. Nå er en mann pågrepet for drapet.
Foto: Thomas Rasmus Skaug  / Dagbladet
DREPT: Den 5. august 1999 ble 12 år gamle Kristin Juel Johannesen funnet kvalt og drept på Mørk i Larvik. Nå er en mann pågrepet for drapet. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

- Nå håper vi å få fred

Familien til Kristin Juel Johannessen er lettet over pågripelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det er så blandet med følelser. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Det er veldig vanskelig å prate akkurat nå, sier en tydelig rørt mor til Dagbladet.

Anne Langås Johannessen og resten av familien fikk i allerede i går beskjed om at en mann var pågrepet for drapet på datteren Kristin, som ble drept i 1999. De var forberedt på at saken skulle sprekke i dag.

- Mannen min dro på jobb i dag tidlig, men nå får jeg ikke tak i han. Det er tydelig at han er like rørt som resten av oss.

- Håp Kristins far Roar Juel Johannessen har i årene etter drapet brukt utallige timer på sin egen etterforskning. Anne forteller at det har vært fryktelig mange nedturer i forbindelse med saken.

- Man kan jo aldri være helt sikker før det foreligger en dom, og det har vært veldig vanskelig å holde liv. Nå håper vi inderlig at vi får fred.

Johannessen er også veldig glad over at Kripos etter Monika-saken opprettet en egen cold case-enhet som skal etterforske henlagte saker.

- Jeg håper at andre pårørerende nå får hjelp og oppfølgning.
 
En person pågrepet I formiddag ble det kjent at én person er pågrepet etter det uoppklarte drapet på 12 år gamle Kristin Juel Johannesen i 1999.

- Familien er lettet over at saken ser ut til å få et gjennombrudd. Saken er holdt under etterforskning takket være farens fortløpende innsats, og ingenting vil være bedre om de nå kan få fred, opplyser familiens bistandsadvokat John Christian Elden til Dagbladet.

Politiet i Vestfold holder i ettermiddag en pressekonferanse, men vil ikke gå ut med noen opplysninger om den pågrepne eller omstendighetene rundt gjennombruddet før den.

Dagbladet.no kommer med mer.