PASS OPP - ELLER PASSOPP:  I løpet av helgen har 50 000 nordmenn fått med seg advarselen mot den vanligvis så fredelige sydfrukten ananas faktisk kan bite. Foto: André Ulveseter / NTB Scanpix.
PASS OPP - ELLER PASSOPP: I løpet av helgen har 50 000 nordmenn fått med seg advarselen mot den vanligvis så fredelige sydfrukten ananas faktisk kan bite. Foto: André Ulveseter / NTB Scanpix.Vis mer

Nå har 50 000 kvittert på denne advarselen

For ananas biter eller ringer - og terasse dør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ananas biter, står det på boksene på den gule sydfrukten.

Dette irriterte André Ulveseter så kraftig at han satte inn et motangrep.

Nå følger tusenvis nettsiden hans mot særskrivingsfeil.

Der kan man se bilde av en ananas som biter, ved siden av noen mer uskyldige ananasbiter, i ett ord.

Det fins også en ananas som ringer, sukker som biter, brød som rister og en terasse som dør.

Hater skrivefeil Ulveseter er kommunikasjonsrådgiver i Kystverket, og han hater skrivefeil. For halvannet år siden manipulerte han et bilde av et tastatur: «Er du helt sikker», står det på mellomromstasten. Bildet gikk sin seiersgang på nettet, og ideene begynte å kverne i hodet på Ulveseter, som også driver som standupkomiker på si.

- Natt til fredag hadde jeg litt lite å gjøre, så jeg satte i gang. Jeg hadde jo mange ideer i hodet! Dermed begynte jeg å klippe og lime på PC-en, forteller en ganske overveldet hobbyspråkviter.

Over 50 000 Han trodde jo ikke det skulle bli så godt likt.

- Etter å ha fått tusen følgere de første timene, var jeg jo veldig fornøyd. Men så bare fortsatte det!

Over 50 000 Facebook-brukere hadde trykket på tommel opp-knappen søndag kveld.

Nytt bilde hver dag Ulveseters mål er å legge ut ett nytt bilde hver dag. Han går neppe tom for ideer, for de strømmer inn på siden. Dessuten har han flere klare allerede.

 HER VOKSER DE:  - og farlige kan de bli. Maria Carmen viser fram en fredelig ananasfrukt på en gård 70 kilometer nord for El Salvadors hovedstad San Salvador. Foto: Juan Carlos, AFP / NTB Scanpix.
HER VOKSER DE: - og farlige kan de bli. Maria Carmen viser fram en fredelig ananasfrukt på en gård 70 kilometer nord for El Salvadors hovedstad San Salvador. Foto: Juan Carlos, AFP / NTB Scanpix. Vis mer

Han bedyrer at det ikke er meningen å henge ut folk, selv om noen kanskje tror det.

De fleste reaksjonene er overveldende positive, sier han.

- De syns det er nyttig! Lærere har til og med sagt de vil skrive ut bildene, laminere dem og henge dem opp så elevene lærer.

(NTB).


 GÅ PÅ TUR MED BILEN:  Det er flere som ønsker leiebil enn å gå tur med bilen, men begge alternativer er mulige. Foto: André Ulveseter / NTB Scanpix.
GÅ PÅ TUR MED BILEN: Det er flere som ønsker leiebil enn å gå tur med bilen, men begge alternativer er mulige. Foto: André Ulveseter / NTB Scanpix. Vis mer