Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå har Anonymous startet angrepet mot KKK

Skal avsløre tusen medlemmer av den høyreekstreme gruppa.

ANGREP: Medlemmer av hackergruppa Anonymous har i kveld begynt å slippe informasjon om det som skal være medlemmer av Ku Klux Klan. Foto:. REUTERS/Stephane Mahe/NTB scanpix
ANGREP: Medlemmer av hackergruppa Anonymous har i kveld begynt å slippe informasjon om det som skal være medlemmer av Ku Klux Klan. Foto:. REUTERS/Stephane Mahe/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hackeraktivistene i gruppa Anonymous har i lenger tid varslet at de vil avsløre 1000 Ku Klux Klan-medlemmer.

Anonymous har kommet med advarselen om at det vil i skje i november. Anledningen er ettårsdagen etter at det ble kjent at den hvite politimannen Darren Wilson ikke ville bli tilalt for drap på den svarte ungutten Michael Brown.

Nå har også gruppa gjort alvor av truslene. Anonymous' offisielle Twitter-konto har i kveld kommet med lenker der de legger ut telefonnummer og personlig informasjon om en rekke av medlemmene i den rasistiske gruppa.

Varslet Cyberkrigen de nå innleder mot KKK vil trolig pågå over lenger tid, og er så langt sluppet i tre deler i kveld.

Der opplyser gruppa blant annet om e-post-adresser og telefonnummer til det som skal være medlemmer av Ku Klux Klan.

Dagbladet skrev om advarslene tidligere denne uka.

- Vi angriper dere på grunn av det dere gjør mot våre brødre og søstre, skrev Anonymous i en uttalelse forrige uke. 

De anonyme hackerne skriver at de er i gang med operasjon KKK, hvor de også har som mål å stenge Ku Klux Klan sine nettsider og kontoer på sosiale medier. 

Ettårig cyberkrig I fjor klarte hackerne å hacke seg inn på Ku Klux Klan sin Twitter-konto, i tillegg til å navngi flere av gruppas medlemmer. Nå vil de avsløre flere. 

- Dere fortsetter å true medlemmer av Anonymous og andre. Vi sa aldri at vi bare vil slå til én gang, skriver de nå, og fortsetter:

- Etter å ha fulgt mange av dere gjennom lang tid er vi overbevist om at å skape gjennomsiktighet i deres organisasjon er riktig reaksjon, står det i manifestet.

Ku Klux Klan er kjent for å holde identiteten rundt organisasjonen og medlemmene hemmelig. Anonymous oppfordrer den amerikanske regjeringen om å finne en løsning, sånn at hatefulle grupper som Ku Klux Klan ikke får angripe minoriteter.

Allerede i fjor, i forbindelse med opprørerne i Ferguson, etter at Michael Brown ble drept - erklærte Anonymous cyberkrig mot KKK.

Anonymous selv kaller angrepet for «OpKKK» - som i Operasjon Ku Klux Klan.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media