HACKERE: Hacker-gruppa Anonymous har angrepet hjemmesiden til dagligvarekjeden Kiwi, og går til angrep på den norske regjeringen.  Foto: Lars Myhren Holand
HACKERE: Hacker-gruppa Anonymous har angrepet hjemmesiden til dagligvarekjeden Kiwi, og går til angrep på den norske regjeringen. Foto: Lars Myhren HolandVis mer

Nå har de angrepet Kiwi

Hackergruppa Anonymous har overtatt dagligvarekjedens hjemmeside med klar beskjed til Jens Stoltenberg & co.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dagligvarekjeden Kiwis hjemmeside er angrepet av hackere.

Anonymous Gruppa Anonymous går til frontalangrep på den norske regjeringen som vil innføre det omstridte datalagringsdirektivet, et EU-direktiv som går inn for tidsbestemt lagring av opplysninger om internett- og telefonitrafikk.

«Sensitiv informasjon som myndighetene lagrer vil lekke og bli redistribuert i de mørke hjørnene av internett. Den norske regjering vil bli et ettertraktet mål for hackere og tyver. Dette er en åpen advarsel: Regjeringen må forandre sitt syn på dette direktivet, eller de kan vente seg betydelige cyber-angrep», skriver hackerne.

Kiwi jobber nå med å få orden på hjemmesiden sin etter hacker-angrepet.

- Pultosten selger vi likevel - Det er uheldig at nettsiden ligger nede, men det lammer ikke vår virksomhet, akkurat. Pultosten selger vi likevel, sier administrerende direktør Per Erik Burud i Kiwi til Dagbladet.

Han velger å ta det som en tillitserklæring at nettopp Kiwi ble hackernes valg.

- De ser vel på oss som en sterk kjede. Det er selvfølgelig alltid kjedelig når slikt skjer, for det blir så mye plunder. Vi er jo en uskyldig tredjepart i dette, sier Burud.

Ytringsfrihet Iflølge Wikipedia er Anonymous navnet på et internettsamfunn bestående av et ukjent antall aktivister og hackere fra hele verden. Aktivistenes formål er å kjempe for ytringsfrihet og mot det de anser som sensur og misbruk.

Anonymous uttalte på sin hjemmeside følgende i desember 2010 om sine mål og aksjonsformer:

«I en verden der stemmene våre ignoreres føler vi at vi ikke har noe annet valg enn å aksjonere direkte. Vårt budskap er enkelt: Ytringsfrihet. Anonymous arbeider på fredelig vis for ytringsfrihet over alt i alle former. Ytringsfrihet for internett, journalistikk, og borgere i verden. Uansett hva du tror eller sier, så jobber vi for deg.»

Anonymous har tidligere angrepet nettsidene til både Arbeiderpartiet og Høyre, i sin kamp mot datalagringsdirektivet.

HACKET KIWI: Slik ble hjemmesiden til Kiwi etter Anonymous-angrepet.
HACKET KIWI: Slik ble hjemmesiden til Kiwi etter Anonymous-angrepet. Vis mer