Nå har de angrepet Kiwi

Hackergruppa Anonymous har overtatt dagligvarekjedens hjemmeside med klar beskjed til Jens Stoltenberg & co.

HACKERE: Hacker-gruppa Anonymous har angrepet hjemmesiden til dagligvarekjeden Kiwi, og går til angrep på den norske regjeringen.  Foto: Lars Myhren Holand
HACKERE: Hacker-gruppa Anonymous har angrepet hjemmesiden til dagligvarekjeden Kiwi, og går til angrep på den norske regjeringen. Foto: Lars Myhren Holand Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dagligvarekjeden Kiwis hjemmeside er angrepet av hackere.

Anonymous Gruppa Anonymous går til frontalangrep på den norske regjeringen som vil innføre det omstridte datalagringsdirektivet, et EU-direktiv som går inn for tidsbestemt lagring av opplysninger om internett- og telefonitrafikk.

«Sensitiv informasjon som myndighetene lagrer vil lekke og bli redistribuert i de mørke hjørnene av internett. Den norske regjering vil bli et ettertraktet mål for hackere og tyver. Dette er en åpen advarsel: Regjeringen må forandre sitt syn på dette direktivet, eller de kan vente seg betydelige cyber-angrep», skriver hackerne.

Kiwi jobber nå med å få orden på hjemmesiden sin etter hacker-angrepet.

- Pultosten selger vi likevel - Det er uheldig at nettsiden ligger nede, men det lammer ikke vår virksomhet, akkurat. Pultosten selger vi likevel, sier administrerende direktør Per Erik Burud i Kiwi til Dagbladet.

Han velger å ta det som en tillitserklæring at nettopp Kiwi ble hackernes valg.

- De ser vel på oss som en sterk kjede. Det er selvfølgelig alltid kjedelig når slikt skjer, for det blir så mye plunder. Vi er jo en uskyldig tredjepart i dette, sier Burud.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer