Nå har de funnet enda en dør

Vakre mosaikker og nok en dør gjør det største gravfunnet i Hellas enda større

MOSAIKK: Gulvet i det andre gravkammeret er dekket av mosaikk og viser en vogn trukket av to hvite hester og to menn. Vognføreren er en mann med skjegg med en laurbærkrans på hodet. Foto: AP Photo/Greek Culture Ministry/NTB Scanpix
MOSAIKK: Gulvet i det andre gravkammeret er dekket av mosaikk og viser en vogn trukket av to hvite hester og to menn. Vognføreren er en mann med skjegg med en laurbærkrans på hodet. Foto: AP Photo/Greek Culture Ministry/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I enden av det tredje kammeret har arkeologene funnet enda en dør. Den er smal, bare 96 centimeter bred. Men det betyr at det finnes et fjerde gravkammer i tidenes arkeologiske gravfunn fra antikkens Hellas.

At det trolig finnes et fjerde kammer, kommer bare noen uker etter at arkeologene kunne melde om et tredje rom i det mystiske, og stadig mer spektakulære gravkammeret som er oppdaget i den greske byen Amfipolis ved Egeerhavet.

Samtidig offentliggjøres bilder av mosaikken som er avdekket under lagene med jord og sand. Utsmykkingen fremstår som spektakulær, og godt bevart etter 2300 år i skjul under åskammen i Hellas.

Mosaikken dekker hele gulvet i det andre kammeret, som nå er tømt for jord og sand. Flisene er hvite, svarte, grå, blå, røde og gule, og viser en vogn trukket av to hvite hester og to menn. Vognføreren er en mann med skjegg med en laurbærkrans på hodet. Løpende foran vognen ser man Hermes, stifinneren til dødsriket.

Hva som skjuler seg i det tredje kammeret er fremdeles for tidlig å si. Arkeologene jobber fremdeles med å tømme dette kammeret for jord og sand, samtidig som de forbereder seg til å åpne døra til det fjerde kammeret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer