DEMONSTRANTER: En sørkoreaner tenner på et bilde av Kim Jong-Il under en demonstrasjon i Seoul i dag. Foto: AFP PHOTO/JUNG YEON-JE
DEMONSTRANTER: En sørkoreaner tenner på et bilde av Kim Jong-Il under en demonstrasjon i Seoul i dag. Foto: AFP PHOTO/JUNG YEON-JEVis mer

Nå har de kuttet all kontakt

Nord-Korea vil ikke kommunisere med Sør-Korea i det hele tatt fra i dag av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Årsaken til Nord-Koreas kraftige avstandstaking er at de ble beskyldt av Sør-Korea for å ha senket et av deres krigsskip for to måneder siden.

Siden har konflikten eskalert, og i dag gjorde altså Nord-Korea det klart at all kommunikasjon blir brutt - i tillegg til at alle sørkoreanere som jobber på et industripark i en grenseby blir utvist, melder AP.

Psykologisk krigføring Hvem som faktisk senket skipet 26. mars er fortsatt et åpent spørsmål.

46 sørkoreaske sjømenn omkom.

I ettertid har Sør-Korea gått tilbake til psykologisk krigføring, blant annet med radiosendinger og høyttalere utplassert langs grensa som kaster propaganda inn til broderfolket i nord.

Sør-Korea har dessuten kuttet handel og nektet nordkoreanske frakteskip å passere gjennom sørkoreanske farvann.

Motangrep Som et svar til det har altså Nord-Korea flesket til og erklærte at de da ikke ville ha noe som helst å gjøre med broderfolket før Lee Myung-baks periode som president i Sør-Korea er over i 2013.

Dessuten vil da heller ikke sørkoreanske skip og fly få passere gjennom nordkoreansk territorium, og sørkoreanerne kan dessuten vente seg motangrep når det gjelder psykologisk krigføring, sa lederen for komiteen for «en fredelig gjenforening av fedrelandet» i dag, ifølge AP.

Komiteen fra nord kalte steget «første fase» av straffereaksjoner mot Sør-Korea, og lot dermed muligheten for flere tiltak skinne gjennom.

HETT: Sørkoreanske styrker øvde nær den demilitariserte sonen i dag. Her en K-1-tank fra øvelsen. Foto: AFP PHOTO
HETT: Sørkoreanske styrker øvde nær den demilitariserte sonen i dag. Her en K-1-tank fra øvelsen. Foto: AFP PHOTO Vis mer