Nå har den egyptiske milliardæren funnet «Aylan-øya» som han vil huse tusenvis av flyktninger på

Er i samtaler med de greske eierne.

REDDER LIVET: En syrisk flyktning svømmer mot land på øya Lesbos mens han holder en baby i en livbøye 13. september. Båten deres kantret rundt 100 meter fra land. Foto: REUTERS/Alkis Konstantinidis/NTB Scanpix
REDDER LIVET: En syrisk flyktning svømmer mot land på øya Lesbos mens han holder en baby i en livbøye 13. september. Båten deres kantret rundt 100 meter fra land. Foto: REUTERS/Alkis Konstantinidis/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Lørdag 5. september skrev Dagbladet om den egyptiske miiliardæren Naguib Sawiris (61) som ville gå til greske og italienske myndigheter og spørre om de ikke kan selge ham ei øy for å bøte på den voldsomme strømmen av flyktninger.

Nå har Sawaris funnet to potensielt egnede middelhavsøyer som tilhører Hellas, og han er nå i samtaler om kjøp av øyene som er i privat eie, skriver rt.com.

- Det er viktig at flyktningene behandles som mennesker. Nå blir de behandlet som kyr, sier telekom-milliardæren som ifølge Forbes er god for rundt tre milliarder amerikanske dollar.

«Aylan-øya» Mer enn 2300 båtflyktninger har dødd i sitt forsøk på å nå Europa bare siden januar i år. Mange av dem kommer fra Syria.

De siste ukene har verden grått over bildene av vesle Aylan Kurdi (3) som ligger død på stranda i Bodrum i Tyrkia med ansiktet ned i sanden.

Dette bildet har gjort inntrykk på Sawiris også, som kaller sitt flyktningprosjekt for «Aylan-øya».

Gutten var en av 12 flyktninger som druknet da båten deres sank før den nådde den greske ferieøya Kos. Ni av de 23 om bord i båten skal ha overlevd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer