Nå har den første storbanken fulgt etter - kutter renta

Setter ned utlånsrenta.

KUTTER: Den Danske Bank følger etter, og kutter renta for eksisterende kunder. Foto: Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix
KUTTER: Den Danske Bank følger etter, og kutter renta for eksisterende kunder. Foto: Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Danske Bank i Norge setter ned utlånsrenta for eksisterende kunder med inntil 0,3 prosentpoeng og blir med det først av storbankene til å følge opp Norges Banks rentekutt.

Banken kunngjorde rentenedsettelsen i en pressemelding sent torsdag kveld.

11. desember i fjor satte Norges Bank noe overraskende ned styringsrenta 0,25 prosentpoeng til rekordlave 1,25 prosent, i et forsøk på å sette litt ekstra fart på norsk økonomi.

Ingen av de store bankene valgte umiddelbart å følge etter med kutt i boliglånsrenter for sine kunder, noe direktør Randi Flesland i Forbrukerrådet betegnet som «svært uheldig».

- Jeg mener det er helt feil. Det er klart at rentenedgangen skal gå videre til bankkundene, sier Flesland til NTB.

Når Danske Bank på dagen tre uker senere setter ned utlånsrenta, er det ifølge Dagens Næringsliv som den første av de store bankene.

(NTB)

Lik Dagbladet på Facebook

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer