Været:

Nå har det snudd

Vinteren melder sin ankomst for alvor, og det blir kaldere over hele landet til uka.

KALDT: Det blir kaldt å sykle til jobben i uka som kommer, sier statsmeteorolog Martin Granrød. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
KALDT: Det blir kaldt å sykle til jobben i uka som kommer, sier statsmeteorolog Martin Granrød. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Om det blir hvit jul for de fleste gjenstår å se, men kulda har for alvor satt inn i Norge kan vakthavende ved Meteorologisk institutt, Martin Granerød, fortelle Dagbladet.

- Vinterkulda brer seg gradvis utover hele landet nå. Denne uka blir det kaldt, og det ligger an til at det blir det uka etter også, sier statsmeteorologen.

Kjølig å sykle til jobben

På Tynset i Østerdalen var det 18 minusgrader allerede i går, sier Granerød, og kaldere skal det bli til uka.

- Det ligger an til at det blir mellom 20 og 25 minusgradene både på Finnmarksvidda og i østlige dalstrøk, sier Granerød.

På det sentrale Østlandet blir det noe mildere, men også her blir det mellom fem og ti minusgrader store deler av uka.

- Det blir relativt kjølig å sykle til jobben, konstaterer Granerød.

STRØMKRISA: Strømprisene er tilbake på skyhøyt nivå. Tor Reier Lilleholt, analysesjef i Volue Insight, forklarer hvorfor prisene er høye igjen, og hva han tror om vinteren. Reporter: Bjørge Dahle Johansen. Video: Storyblocks / Dagbladet TV Vis mer

Femten centimeter snø

Vestlandskysten får for sin del fortsatt temperaturer med positivt fortegn på dagtid, mens det nattetid fryser til også her.

- Men kommer man litt innover fra kysten ser det ut til at det kan bli mellom minus fem og minus ti grader også her, sier meteorologen.

Sjansene for snø i Sør-Norge er omtrent 50-50 i uka som kommer sier han videre, men nord for Stad og Dovre blir det hvitkledd fra tirsdag.

- Enkelte steder i ytre strøk nord for Stad kan det bli mellom fem og femten centimeter med snø fra tirsdag. Det er også antydninger i prognosene for at det kan komme litt snø på Østlandet i slutten av uka, sier Granerød.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer