MEDIEFORBUD LIKEVEL: Korrupsjonssiktede Eirik Jensen var ikke ilagt medioeforbud, men en uke ut i varetektsperioden ønsker Spesialenheten for politisaker at han skulle få det, noe de har fått innvilget av Oslo tingrett. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
MEDIEFORBUD LIKEVEL: Korrupsjonssiktede Eirik Jensen var ikke ilagt medioeforbud, men en uke ut i varetektsperioden ønsker Spesialenheten for politisaker at han skulle få det, noe de har fått innvilget av Oslo tingrett. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

Nå har Eirik Jensen fått medieforbud likevel

Spesialenheten begjærte etter en uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jensen har kunnet følge med på medienes omtale av saken mot ham siden han ble pågrepet mandag forrige uke. Først en uke etter sendte Spesialenheten for politisaker inn en begjæring om medieforbud for den korrupsjonssiktede politimannen, melder NRK.

Oslo tingrett innvilget begjæringen, og ga Jensen forbud mot å lese aviser, se på TV og høre på radio fram til 25. mars.

- Mediedekningen i denne saken er egnet til å skade etterforskningen, og det er uheldig, sa Liv Øyen, leder av Spesialenhetens avdeling for Øst-Norge til NRK tirsdag.

Til Dagbladet i går sa etterforskningsleder Liv Øyen ved Spesialenheten for politisaker at de ikke begjærte medieforbud før Jensen ved første fengslingsmøte.

- Vi i Spesialenheten hadde ikke forutsett at medieomtalen skulle bli så massiv, og at siktede kom til bli identifisert så tidlig. Det er alt jeg kan si om dette, sa Øyen.

Forbudet har foreløpig liten betydning da Jensen, ifølge sin advokat Jens-Ove Hagen, unngår mediedekningen.

- Han viser ingen interesse for å få aviser, radio eller tv på cella, sa Hagen til Dagbladet i går kveld.

NTB/Dagbladet