Nå har «Frankrikes stolthet» begynt å bombe IS-mål

Med fly fra hangarskipet Charles de Gaulle.

FLAGGSKIP:  Hangarskipet Charles de Gaulle nådde i dag Middelhavet og begynte å iverksette bombetokt fra hangarskipet mot IS. Foto: AFP Photo / NTB Scanpix
FLAGGSKIP: Hangarskipet Charles de Gaulle nådde i dag Middelhavet og begynte å iverksette bombetokt fra hangarskipet mot IS. Foto: AFP Photo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Frankrike har sendt sine første jagerfly fra hangarskipet Charles de Gaulle for å bombe IS-mål.

Det melder flere internasjonale medier, blant andre BBC.

Hangarskipet, som nylig ble sendt til Middelhavet av Frankrikes president François Hollande, nådde sin posisjon i dag, og noen timer senere sendte de altså ut sine første fly fra skipet.

Jagerflyene skal ifølge BBC ha bombet IS-områder i Irak.

«Frankrikes stolthet» Hangarskipet blir omtalt som Frankrikes nye militære stolthet. Om bord skipet er det 26 jagerfly. Frankrike tredobler dermed landets kapasitet til å gjennomføre bombetokt.

Frankrike intensiverte bombingen av IS-mål etter terroranslagene i Paris, hvor 130 personer ble drept. Hangarskipet Charles de Gaulle, med sin store kapasitet, er en del av denne intensiveringen.

- Gir mobilitet Hvor stort det førset angrepet fra hangarskipet er, er ennå ikke bekreftet. At skipet gir franskmennene en fordel i kampen mot IS, er det imidlertid liten tvil om, ifølge en dansk militærekspert.

- Skipet gir franskemennene en enorm mobilitet og fleksibilitet. De blir uavhengige av de omkringliggende landenes militærbaser til å iverksette operasjoner, sier militæranalytiker Johannes Riber Nordby ved det danske Forsvarsakademiet til Ekstrabladet. Møtte David Cameron Charles de Gaulle er Frankrikes eneste hangarskip som har kapasitet til å frakte jagerfly. Den er ifølge BBC drevet av to atomreaktorer, tok 13 år og bygge og kostet 3,5 milliarder dollar, i dagens kurs om lag 30 milliarder norske kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer