Johansens intense år:

Nå har han det tøft

Han har vunnet stort og tatt krevende avgjørelser. Det siste året har vært det mest intense i byrådsleder Raymond Johansens liv. Sånn jobbmessig i hvert fall.

TUNGT ÅR: Byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen (Ap), forteller hva som har vært det verste med corona-året i Oslo. Foto: Nina Hansen / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg henger litt i tauene, egentlig, men det går, forteller byrådsleder Raymond Johansen i Oslo til Dagbladet. I ett år har han og byrådet håndtert spredningen av covid-19 i Oslo, men det har aldri vært så krevende som nå.

Nylig ble han utsatt for et målrettet politisk angrep fra Moldes ordfører Torgeir Dahl. To ganger i løpet av ni dager innførte han strenge smitteverntiltak som rammer tusenvis av barn og unge i Oslo. Og 30 minutter før han åpnet pressekonferansen på tirsdag, så fikk han beskjed om at hans mangeårige venn, LO-leder Hans-Christian Gabrielsen, er død.

- Hvordan orker du å stå i alt dette?

- Det er automatikk, det. Når klokka ringer, så står jeg opp og går tur med bikkja, før jeg spiser frokost. Men det er jo tungt … Jeg hørte stemmen til Hans-Christian på radioen i dag, og hele situasjonen er liksom helt uvirkelig.

- Man må jobbe veldig med å isolere følelser, og det har jeg gjort ganske mye det siste året. Det har vært noen veldig krevende uker nå.

- Isolere følelser slik at det ikke skal påvirke jobben din?

- Ja, for eksempel på tirsdag. Man har jo …

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer