Nå har han fått jobb igjen

Nick Leeson svindlet den forrige arbeidsgiveren for 7,5 milliarder kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Husker du briten Nick Leeson som i 1995 lurte arbeidsgiveren Baring Bank trill rundt ved å spekulere i penge- og aksjemarekdet?

Veltet banken

Ved bankens hovedkontor i London visste man ikke noe om alle pengeplasseringene og forfalskning av rapporter Leeson utførte. Det endte med at den gamle ærverdige banken, som var Englands eldste handelsbank, gikk dundrende konkurs da alt kom for dagen.

Briten ble arrestert og sonet noen år i fengsel. Saken var så stor at det til og med ble laget film om svindelen, med skuespiller Ewan McGregor i hoevdrollen.

Siden skandalen for 10 år siden har Nick Leeson livnært seg på en bok om skandalen, men nå har han alstå fått seg en fast jobb igjen.

Det er en irsk fotballklubb som tar sjansen på å ansette den skandaleombruste pengemegleren som hadde base i Singapore på 90-tallet.

- Livet går videre

1. divisjonsklubben Galway United har ansatt Leeson som markedssjef.

Leeson har bodd i Galway de siste årene sammen med sin kone.

- Jeg ser virkelig frem til å ta fatt på utfordringene. Jeg er fotballfan og ser frem til å jobbe for Galway United, sier Nick Leeson i pressemelding.

- Det er selvsagt umulig å ignorere de begivenheter som gjorde Nick Leeson verdenskjent, men livet har gått videre de siste ti årene for alle, skriver klubbledelsen i pressemeldingen.

TATT:</B> Sikkerhetstiltakene var enorme da Nick Leeson ble tatt for 10 år siden. Mange tapte mye penger på hans svindel.
<B>PÅ FRIFOT: 3. juli 1999 ble Nick Leeson løslatt fra fengsel i Singapore. Han fikk en dom på seks og et halvt års fengsel, men ble løslatt før tiden på grunn av god oppførsel.