TIL FREDSPRISFEIRING: Partinestleder og statsråd Trygve Slagsvold Vedum (Sp) kommer likevel til utdelingen av Nobels fredspris. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
TIL FREDSPRISFEIRING: Partinestleder og statsråd Trygve Slagsvold Vedum (Sp) kommer likevel til utdelingen av Nobels fredspris. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

- Nå har han ikke lenger andre planer, så nå kan han komme

Sps nestleder Trygve Slagsvold Vedum har endret sine planer og kommer likevel på nobelprisutdelingen, selv om Senterpartiet er kritisk til at EU får fredsprisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge landbruksministerens politiske rådgiver Anne Marie Aanerud var det aldri aktuelt å bruke dette som en protestarena, men Vedum hadde andre planer for dagen.

- Nå har han ikke lenger andre planer, så nå kan han komme, sier hun til NTB.

Hun understreker at det aldri har vært noe vedtak om boikott.

- Det har ikke vært snakk om noen aktiv avstandtaken. Det har vært forskjellige vurderinger oppigjennom, og nå er vi kommet fram til at det enkleste og beste er å dra, sier hun.

Hun vil ikke kommentere om Vedum blir den eneste Senterparti-statsråden som stiller i Oslo rådhus mandag 10. desember.

Partileder og kommunalminister Liv Signe Navarsete har varslet at hun skal være i hjemfylket Sogn og Fjordane. Der er også samferdselsminister Marit Arnstad, som ifølge Dagens Næringsliv skal åpne veistrekningen Torvund-Teigen.

Olje- og energiminister Ola Borten Moes rådgiver opplyser at statsråden vil være opptatt i møter.

(NTB)