Nå har han overtatt som forsvarssjef også

Kim Jong-un (28) styrker grepet i Nord-Korea.

MARSKALK OG MILITÆRSJEF:  I dag kom den offisielle meldingen fra Nord-Korea om at en store leder Kim Jong-un (28) er utnevnt til marskalk og sjef for verdens fjerde største hær. Her Nord-Koreas allmektige sjef fra et innslag i det statlige tv-selskapet KRTV under en militærparade 8. januar i år. FOTO: KRT/Reuters/NTB SCANPIX.
MARSKALK OG MILITÆRSJEF: I dag kom den offisielle meldingen fra Nord-Korea om at en store leder Kim Jong-un (28) er utnevnt til marskalk og sjef for verdens fjerde største hær. Her Nord-Koreas allmektige sjef fra et innslag i det statlige tv-selskapet KRTV under en militærparade 8. januar i år. FOTO: KRT/Reuters/NTB SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Nord-Koreas 28 år gamle leder Kim Jong-un styrker grepet, og overtar selv posten som forsvarssjef, melder de statlige mediene i landet i dag.

Mandag ble Nord-Koreas forsvarssjef Ri Yong-ho «fritatt» fra alle sine offisielle poster, offisielt som følge av sykdom.

Eksperter stilte seg tvilende til om dette var den egentlige årsaken, og flere mente at avgangen var et resultat av beinhard maktkamp der Kim Jong-un ønsket å styrke sin kontroll over de militære.

Dagen etter nyheten om Ris avgang meldte det nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA at den relativt ukjente generalen Hyon Yong-chol var utnevnt til visemarskalk, en stilling som i praksis er identisk med viseforsvarssjef.

Marksalk over 1,1 millioner soldater Onsdag kom meldingen om at Kim Jong-un var utnevnt til marskalk og dermed selv overtar posten som forsvarssjef.

Folkehæren i Nord-Korea teller i dag drøyt 1,1 millioner soldater og regnes som verdens fjerde største.

Vestlige land følger utviklingen i den lukkede kommuniststaten nøye.

Landet har gjennomført to atomprøvesprengninger siden 2006 og har også prøveskutt en rekke raketter som angivelig kan benyttes til militære formål.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer