Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Nå har ikke Stoltenberg bare et kvinneproblem

Marie Simonsen mener Jens har fått en hodepine.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Simonsen mener statsminister Stoltenberg har mistet et av sine beste og viktigste kort, når Bjarne Håkon Hanssen takker av som minister og nå går ut av politikken.

Hodepine
- Bjarne Håkon Hanssen gir Jens hodepine. Han har ikke lenger bare et kvinneproblem, han har et mannskapsproblem, sier Dagbladets politiske redaktør Marie Simonsen.

Som Arbeids- og inkluderingsminister og Helse- og omsorgsminister, har Hanssen spilt en ledende rolle i flere av den rødgrønne regjeringens viktigste store løft: Nav-reformen og samhandlingsreformen i Helse-Norge.

Tynnes ut
Med Dag Terje Andersen ute som stortingspresident og Helga Pedersen som parlamentarisk leder, tynnes det nå ut blant rekkene av gode tunge, statsrådskandidater som kan ta over hjertebarna.

Marie Simonsen mener Hanssen har vært en av de norske politikerne som har preget landet mest, gjennom de siste fire åra, særlig gjennom de store reformene.

- Det er en sånn kjedelig greie som ikke er noe folk jubler og hopper i taket for, men som har stor betydning enten du liker den eller ikke. Det er sånt Bjarne Håkon Hanssen liker. Det er ikke enkelt og lettfattelig, men det betyr mye.

Blir savnet
- Det er lett å gå rundt og dele ut penger. Det er vanskeligere å prøve å reformere det offentlige. Det vil det stå igjen at Bjarne Håkon Hanssen prøvde på. Det er en tøff jobb, og hvis Jens skal være ærlig, vil han måtte innrømme at Hanssen er en av de få som kunne klare det. Det har forsvunnet mange tunge ut nå, sier Simonsen.

TO UTE: Dag Terje Andersen tok over etter Bjarne Håkon Hanssen i det tunge arbeids- og inkluderingsdepartementet. Nå er de begge ute. Det kan gi Jens Stoltenberg en utfordring med å finne nye kandidater til noen av den nye regjeringens største jobber. FOTO: SCANPIX
TO UTE: Dag Terje Andersen tok over etter Bjarne Håkon Hanssen i det tunge arbeids- og inkluderingsdepartementet. Nå er de begge ute. Det kan gi Jens Stoltenberg en utfordring med å finne nye kandidater til noen av den nye regjeringens største jobber. FOTO: SCANPIX Vis mer

- Bjarne Håkon Hanssen var en av Stoltenbergs aller mest fortrolige, og sammen med Jonas Gahr Støre kanskje den han pratet mest med. Nå har han mistet en tett samarbeidspartner, en som klarte å både være på høyresiden i partiet og å være folkelig, og han har mistet en statsråd med enorm arbeidskapasitet. Hanssen var en av få som kunne ta tunge reformer på strak arm, sier Simonsen.

Jens Stoltenberg har allerede gjort det tydelig at han har gitt Hanssen åpen invitt til å komme tilbake, mens trønderen på sin side ser fram til å gjøre noe annet - i hvert fall en stund.

- Jeg synes fortsatt det er gøy, men mangler litt av motivasjonen. Nå vil jeg gjøre andre ting som kan gi meg et påfyll av kreativitet, sier Hanssen i et intervju med Dagbladet i morges.

JENS HAR ET PROBLEM: Mener Dagbladets politiske redaktør Marie Simonsen.
JENS HAR ET PROBLEM: Mener Dagbladets politiske redaktør Marie Simonsen. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media