Øya rammes av skred etter skred

Nå har innbyggerne fått nok: - Ti prosent sier de vil flytte

Øya har hatt flere titalls ras bare i april. Ordføreren fortviler over konsekvensene.

RASUTSATT: Det bor drøyt 300 innbyggere på Arnøya. Nå trur flere med å flytte på grunn av skredfare og dårlig sikring. Foto: Svein A. Henriksen
RASUTSATT: Det bor drøyt 300 innbyggere på Arnøya. Nå trur flere med å flytte på grunn av skredfare og dårlig sikring. Foto: Svein A. Henriksen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): At det er værhardt i nord, er noe de fleste har hørt. Men store deler av Nord-Norge har i vinter også vært preget av svært stor snøskredfare.

For innbyggerne på Arnøya i Skjervøy kommune i Troms har det vært en tøff vinter. Ordfører Ørjan Albrigtsen beskriver seg selv som preget av situasjonen.

Torsdag ble øysamfunnet nok en gang rammet av snøskred.

- Det er tøft dette. Bare denne uka har det gått to kolossale skred på to av fylkesveiene på Arnøya. Jeg har snakket med flere av innbyggerne og er alvorlig bekymret. Øya har drøye 300 innbyggere, omkring 250 av dem var denne gangen isolert på grunn av raset, og nå har 30 signalisert at de vil flytte på grunn av rasfaren. De er rett og slett redde og lei av at ingenting blir gjort for å sikre bedre, sier ordføreren.

Får ikke folk på jobb

Ifølge Albrigtsen har perioden fra før påske og fram til nå vært ekstra ille, med omkring 30 skred. Veier stenges med jevne mellomrom. Det rammer både innbyggerne og næringslivet.

- Det har gått ras både på fylkesvei 347 og 348 det siste døgnet. Skredet på vei 347 sperrer for all transport av fisk og varer, sier Albrigtsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer